joi, 28 martie, 2024

Pericolul urias din ambalajele produselor fast-food

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile americane au interzis deja o serie de substante nocive, identificate in compozitia ambalajelor unor astfel de produse. Nu este o noutate faptul ca mancarea de tip fast-food are in compozitie o serie de substante nocive, care ne pot afecta in timp. Mai mult decat atat, se pare ca ambalajele acestora contin substante chimice, care trec in compozitia alimentelor. Astfel de substante pot provoca aparitia unor boli incurabile, cum este cancerul.

Totodata, specialistii au aratat ca unele dintre substantele chimice folosite la producerea ambalajelor mancarii de tip fast-food provoaca mutatii la nivelul sistemului hormonal al melcilor. Prin urmare, oamenii de stiinta din Scotia se tem ca organismul uman s-ar putea comporta intr-un mod similar, noteaza descopera.ro.

“Perfluoroalchilele sunt substante chimice care inhiba dezvoltarea normala a sistemului hormonal feminin, cauzand formarea de testosteron. Acest proces a fost observat la melcii carora au inceput sa le creasca penisuri”, a declarat biologul marin Mark Hartl, din cadrul Universitatii Heriot-Watt, Edinburgh.

Oamenii de stiinta scotieni sustin ca, desi SUA au interzis aceste substante daunatoare, statele membre ale Uniunii Europene nu au luat astfel de masuri. Prin urmare, cercetatorii recomanda ca fiecare producator de ambalaje sa demonstreze faptul ca materialele folosite in procesul de fabricatie nu sunt daunatoare pentru organismul uman.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img