vineri, 29 martie, 2024

Persoanele cu aceasta grupa sanguina sunt predispuse la muscaturile de capuse

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu a scos la iveala faptul ca exista o grupa sanguina predispusa la muscatura de capusa. Cercetatorii Universitatii Masaryk din Cehia au facut mai multe teste in laborator. Au pus mai multe mostre de sange din toate grupele intr-un vas steril si, timp de doua minute, au monitorizat reactiile capuselor. In proportie de 36 la suta, acestea au preferat grupa de sange A.

Grupa B este mai putin apetisanta pentru ele si doar 15 procente au inclinat spre ea. ”Studiul demonstreaza ca grupa de sange ar putea fi unul dintre factorii determinanti pentru preferintele alimentare ale capuselor Ixodes ricinus”, a notat cercetatoarea Alena Zakovska din cadrul universitatii amintite.

”Informatia obtinuta cu privire la potentiala preferinta a capuselor pentru anumite grupe de sange poate fi utilizata in scopul reducerii riscului de muscatura de capusa”, a adaugat specialista.

Estimarile spun ca aproximativ 17 la suta dintre capuse sunt infectate cu bacteria Borrelia, care poate provoca boala Lyme, o afectiune care ne poate pune viata in pericol. Grupa sangvina A este cea mai frecventa la noi in tara.

Potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), infectia Lyme este cea mai raspandita boala,care afecteaza aproximativ 300.000 de persoane pe an in Statele Unite si 65.000 de persoane pe an in Europa.Infectia se transmite prin muscatura de capusa (Ixodes), numai atunci cand insecta rezista atasata pe piele intre 24 si 48 de ore. sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img