joi, 18 aprilie, 2024

Peste 70% dintre locuitorii G7 sunt afectati financiar de coronavirus sau se asteapta sa fie afectati

Distribuie:

Publicat:

Peste 70% dintre locuitorii statelor membre G7, cele mai dezvoltate economii ale lumii, au fost deja afectaţi în plan financiar de criza coronavirusului sau se aşteaptă să fie afectaţi, relevă un studiu al companiei Kantar citat miercuri de AFP.

Studiul realizat online între 19 şi 21 martie pe 1000 de persoane din fiecare stat al G7 – Canada, Franţa, Germania, Japonia, Italia, Marea Britanie şi SUA – a stabilit totodată că 82% dintre locuitorii acestor state sunt îngrijoraţi pentru sănătatea apropiaţilor lor şi 73% pentru sănătatea proprie, conform Agerpres.ro.

În plan financiar, cei mai afectaţi sunt italienii (82%), a căror ţară a înregistrat cel mai grav bilanţ în urma epidemiei şi pentru care măsurile de izolare au început din 23 februarie, în nord. Cel mai puţin afectaţi se declară germanii (58%), în ansamblul G7 71% dintre cei intervievaţi afirmând că resimt deja efectele financiare ale crizei sau se aşteaptă să le resimtă.

Restul de 29% dintre locuitorii G7 spun că nu se aşteaptă ca noul coronavirus să aibă un impact financiar la nivel personal.

În ce priveşte percepţia faţă de eficacitatea guvernelor, cota de aprobare cea mai ridicată este în Italia, de 76%, în Franţa această proporţie fiind de 61%.

Pe de altă parte, dacă 90% dintre locuitorii G7 în ansamblu susţin că au înţeles bine sau destul de bine măsurile pe care trebuie să le ia personal pentru a limita propagarea pandemiei, această rată este de doar 46% în Marea Britanie şi 56% în SUA.

Cooperarea pe plan internaţional în legătură cu răspunsul la pandemie este considerată drept bună sau destul de bună de 71% dintre canadieni, 65% dintre americani, 62% dintre britanici, 54% dintre francezi, 45% dintre germani şi 37% dintre italieni şi japonezi, mai arată studiul.

De asemenea, 65% dintre canadieni, 57% dintre britanici şi 56% dintre germani apreciază că serviciile lor publice sunt pregătite să facă faţă epidemiei, semnificativ mai mulţi decât locuitorii Italiei (44%), Japoniei (43%) şi Franţei (33%).

În fine, pentru a obţine informaţii credibile, cetăţenii din G7 se orientează în proporţie de 32% către jurnalele televizate, mai curând decât către medici (22%) sau guverne şi oameni politici (13%), şi în mult mai mică măsură către reţelele sociale (5%), a indicat studiul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img