vineri, 26 aprilie, 2024

Plangere penala pe numele ministrului Sanatatii, Florian Bodog

Distribuie:

Publicat:

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), fundatia lui Dan Voiculescu, sesizeaza Parchetul General cu privire la modul in care Ministrul Sanatatii si celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei care a dus la decesul unei persoane. Plangerea se refera la conduita pasiva a Ministrului Sanatatii, Florian Bodog si a subalternilor sai care de mai bine de 6 luni nu au luat masuri pentru a pune la dispozitia bolnavilor care sufera de imunodeficiente primare si de boli autoimune tratamentul cu imunoglobulina.

In lipsa acestui medicament vital, viata a peste 500 de persoane, majoritatea copii, este, in fiecare clipa, in pericol. In vara acestui an, ultimele firme care distribuiau astfel de medicamente in Romania au anuntat ca se retrag de pe piata. Desi i-a fost semnalata situatia inclusiv de catre FACIAS, si a fost avertizat ca administrarea acestui medicament nu sufera amanare, in mod iresponsabil fata de viata bolnavilor, Ministerul Sanatatii condus de Florian Bodog nu a luat nicio masura. Primul deces provocat de neglijenta autoritatilor statului s-a inregistrat sambata trecuta, in Alba Iulia. FACIAS acorda asistenta juridica familiei victimei pentru ca cei responsabili sa raspunda in fata legii pentru indiferenta cu care au tratat aceasta situatie.

In urma cu cateva luni, Romania s-a confruntat cu o alta criza fara precedent, cea a vaccinurilor pentru copii.

Conform art. 34 din Constitutie, statul este obligat sa asigure fiecarui cetatean accesul la medicamente esentiale si sa ii ocroteasca viata si sanatatea. Primul Ministru a intervenit in aceasta problema. Asteptam cu interes deciziile sale. Sanatatea cetatenilor trebuie sa fie o prioritate nationala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img