sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Planorul disparut in Brasov, de negasit dupa cinci zile.Pilotul, cautat cu 11 aeronave, doua drone si peste 1.350 de oameni

Distribuie:

Publicat:

La cinci zile de la disparitie, epava planorului prabusit in Bucegi nu a fost localizata.Peste 1.000 de persoane au fost mobilizate, insa nimeni nu stie unde a picat planorul pilotat de Mircea Craciun.

Cautarile pilotului planorului disparut joi au ajuns la cea de-a patra zi. Gheorghe Haiduc, sef Salvamont Busteni, a anuntat, luni dimineata, ca s-a restrans aria operatiunilor de cautare.

“Putine informatii de ultima ora. Echipa noastra este divizata in mai multe parti pentru a participa la astfel de actiuni de salvare. Tot ce stim e ca incepand de la ora 07:00 s-a restrans aria cautarilor si s-a inceput actiunea de salvare. Avem o singura echipa care se afla in teren”, a declarat Gheorghe Haiduc, pentru B1 TV.

 Peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontisti, politisti, militari, padurari si voluntari ai serviciilor pentru situatii de urgenta participa la cautari, cu 218 vehicule, senilate si autospeciale de teren.

Cautarile au fost facute pe 34 de trasee montane din judetele Prahova, Arges, Brasov, Dambovita si Buzau, iar de la amiaza operatiunile au fost extinse si in judetul Sibiu, in zona Arpasu de Jos. Fiul pilotului a declarat ca traseele sunt cele pe care le folosea de obicei tatal sau.

Autoritatile au stat de vorba si cu localnicii in incercarea de afla date importante pentru cautari. Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, a spus, duminica dimineata, ca au primit o fotografie de la o turista, si ca in imagine aparea un planor.

“Nu stiu daca e exact acelasi planor, dar noi luam in serios aceste informatii. Nu putem sa zicem ca sunt informatii false, pentru ca oamenii vin cu ele cu buna credinta”, a precizat Raed Arafat.

Pe de alta parte, Ministerul Transporturilor investigheaza de ce disparitia pilotului a fost anuntata cu intarziere.

Pilotul, in varsta de 56 de ani, a fost dat disparut, joi, in judetul Brasov. Acesta decolase la ora 12:00. In jurul pranzului aeroplanul fara motor a disparut de pe radar, iar barbatul nu a mai raspuns la telefon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img