vineri, 19 aprilie, 2024

Planta care previne aparitia hemoroizilor

Distribuie:

Publicat:

Planta usor de identificat si de procurat acre are un continut bun de glucide, celuloza, proteine, substante minerale precum potasiu, fosfor, calciu, dar si un continut bun de acid oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Vorbim desigur despre loboda. Fiind considerata o  planta detoxfianta care ofera actiune benfica si previne aparitia  cancerul de colon, a hemoroizii si totodata intareste vasele de sange.

In anumite zone ale tarii este cunoscuta ca fiind spanacul nemtesc sau frantuzesc, si este folosita mai ales pentru proprietatiel sale antioxidante dar si detoxifiante.
Aceasta planta pe cat pare de banala pe atat de sanatoasa este pentru organismul tau. Se bcuura de o cantitate buna de vitamina K  cat si de vitamina C, avand un gust usor acrisor dar cu o textura fina si placuta.

Poti sa o folosesti in salata, in supa, ciorba sau chiar in smoothie. Daca vrei te poti bucura de ea pe tot parcursul anului, mai ales daca alegi sa o conservi la congelator sau la borcan. Poti chiar sa inlocuiesti frunza de varza sau de vita de vie cu frunza de loboda la prepararea sarmalelor.

Beneficiile acestei plante nu se opresc aici, in cazul in care te confrunti cu retentia de apa, alege sa consumi cat mai multe legume, in special loboda. Se bucura de o actiune diuretica buna, in acelasi timp remineralizandu-ti organismul. Continutul de fibre regasit in loboda te ajuta sa combati cu succes constipatia si tine la distanta aparitia hemoroizilor.
In plus, datorita continutului de vitamina K, consumul de loboda ajuta la fixarea calciului in organism, astfel ca osteoporaza va fi tinuta oarecum la distanta, in timp ce vitamina C favorizeaza procesul de regenerare celulara.

Am putea spune ca loboda, asemeni spanacului se bucura de un continut bun de acid axalic, motiv pentru acre nu este recomandata consumarea ei in exces, mai ales daca te confrunti cu litiaza renala. Insa intr-o alta ordine de idei, utilizata sub forma de fiertura sau de suc, infuzie sau cataplasma, aceasta poate trata diferite afectiuni ale pielii, mai ales pentru a grabi vindecarea lor.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img