vineri, 19 aprilie, 2024

Poşta Romană achită o datorie de 1,3 milioane de lei către Telekom Mobile

Distribuie:

Publicat:

Poşta Română şi-a plătit datoria de peste 1,3 milioane de lei la Telekom Mobile, iar suma totală achitată de companie către grupul de firme Telekom s-a ridicat la 42,62 milioane lei, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, precizează operatorul naţional poştal, într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din cuantumul de plăţi restante acumulate în ultimii ani la Telekom, Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a achitat 8,17 milioane de lei la finalul anului trecut. Totodată, s-a început plata la zi a contravalorii facturilor încasate pentru serviciile de cash-collection în valoare de 33,131 milioane de lei, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018. Astfel, numărul restanţelor stinse către creditori, pe partea de cash-collection, a ajuns la 15, în trei luni.

Operatorul naţional poştal precizează că a stins datoria în valoare de 1,301 milioane de lei, către Telekom Mobile. Totodată, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, compania a plătit către grupul de firme Telekom (Telekom Mobile şi Telekom Communication) suma totală de 42,62 milioane de lei.

Poşta Română precizează că, în prezent, mai are de achitat un singur debit către Telekom Communication.

Telekom România a anunţat, în data de 22 ianuarie, că încetează relaţiile contractuale cu Poşta Română, începând cu 1 februarie 2018, pentru plata facturilor aferente contractelor de servicii fixe şi mobile, ca urmare a nerespectării obligaţiilor de către operatorul poştal naţional.

Brandul Telekom România este prezent pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Telekom România face parte din grupul Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img