joi, 28 martie, 2024

Pofta de dulce indica lipsa cromului in organism

Distribuie:

Publicat:

Lipsa de crom din organism se poate datora si consumului de alimente procesate – dulciuri, prajituri etc., deoarece acest mineral se pierde in urma procesului de rafinare al alimentelor.

Lipsa de crom poate declansa multe afectiuni grave. Care este conexiunea care se stabileste intre nivelul de crom din sange, diabet, un nivel prea mare de colesterol, hipertensiune si obezitate? Toate acestea se pot declansa din cauza lipsei de crom, care declanseaza o proasta utilizare a insulinei in metabolism, potrivit clicksanatate.ro.

Cromul ii permite insulinei sa fie folosita eficient in organism, prin reglarea nivelului de glucoza din sange. Este benefic pentru acei indivizi care sufera de hipoglicemie, intoleranta la glucoza si diabet. La persoanele care sufera de hiperglicemie, cromul influenteaza nivelul de insulina prin inlaturarea excesului de zahar din sange.

In schimb, la acele persoane cu hipoglicemie, cromul reuseste sa normalizeze functiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoza, dupa ce s-a servit o doza mare de zahar.

Astfel, nutritionistii sustin ca, cu cat mananci mai multe dulciuri, cu atat mai mult vei simti nevoia sa consumi dulciuri. Intrucat cromul este un mineral care trebuie asimilat din dieta, trebuie sa ai o alimentatie echilibrata, care sa includa fructe, legume, carne, peste, cereale integrale si in special broccoli, fasole verde si struguri. Totodata, micul dejun trebuie sa fie format deopotriva din proteine si carbohidrati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img