vineri, 19 aprilie, 2024

Politia Economica, razie pe raza judetului Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au desfasurat activitati pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a altor fapte ilegale de natura economica.

 In zilele de 22 si 23 februarie a.c., lucratorii din cadrul Inspectoratului de Politie JudeteanVaslui – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice  – au executat o actiune pe raza judetului Vaslui (comunele arondate municipiilor Vaslui, Barlad, Husi si oraselor Murgeni si Negresti), privind prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul productiei, introducerii in tara, transportului, depozitarii, distributiei si comercializarii produselor din tutun.

In cadrul  actiunii, politistii au efectuat controale la 105 de agenti economici, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 92 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 125.000 lei. Dintre acestea, 81 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 8 la abateri prevazute si sanctionate de OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, iar 3 sanctiuni au fost aplicate pentru abateri prevazute de alte normative.

Totodata politistii au constatat si 3 infractiuni, una prevazuta de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, una de contrabanda prevazuta de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei si una de inselaciune, prevazuta de art. 244 din Codul Penal.

Mai mult, a fost confiscati peste 6.000 lei, dar si bunuri (tigarete, produse de panificatie, legume si fructe), in valoare totala de peste 3.500 lei, comercializate fara documente legale de provenienta.
Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui vor continua desfasurarea de actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei, in toate domeniile, in scopul asigurarii unui climat optim de ordine, liniste, siguranta si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderenta in locurile si mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img