joi, 28 martie, 2024

Politia Locala Vaslui ii da peste nas primarului Paval care incearca sa iasa basma curata din cazul adolescentilor injunghiati

Distribuie:

Publicat:

 

Politia Locala Vaslui – nu avea atributii in zona in care trei elevi au fost injunghiati 

 

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat public că a avut semnale cu privire la faptul că în zona Traian sunt anumite probleme din cauza aglomeraţiei, mai ales în momentul în care elevii de la două licee situate în apropiere ies de la cursuri şi a susţinut că i-a prezentat situaţia şefului Poliţiei Locale, căruia i-a cerut să ia măsuri. Suparat ca este iar in vizorul opiniei publice si stresat din cauza dosarelor de la Parchet si DIICOT, Sorinel Catană nu a mai suportat sa fie acuzat si a venit cu precizari.

 

“Conform Planului de Ordine și Siguranță Publică a municipiului Vaslui, Poliția Locală Vaslui asigură măsuri de ordine și liniște publică, în cadrul activităților de patrulare auto și pedestră, în zonele stabilite de Comisia locală de ordine publică, conform Legii nr. 155/2010. Totodată, polițiștii locali acționează și la sesizările primite prin Dispeceratul instituției, pentru combaterea faptelor antisociale în limita competențelor legale.

 

Deoarece primarul municipiului Vaslui a primit sesizări cu privire la faptul că elevii navetiști care ies de la cursurile școlare sunt agasați de tineri de etnie rromă, în stația bus din zona market-ului Carrefour Traian, respectiv stația bus situată vis-a-vis de Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, s-a solicitat Poliției Locale Vaslui monitorizarea zonelor respective, pentru combaterea acestor fenomene. Astfel, începând cu data de 01.04.2019, zilnic, în intervalele orare 13.00-14.30, respectiv 19.00-20.30, polițiștii locali au acționat în stațiile bus mai sus-menționate, pentru identificarea persoanelor care săvârșesc în public acte sau gesturi obscene, proferă injurii, expresii jignitoare sau vulgare și amenință cu acte de violență persoanele aflate în zonele respective.

 

În perioada de monitorizare au fost identificate și sancționate contravențional 4 persoane, cu vârstele cuprinse între 17 și 20 ani, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

 

Referitor la incidentul din seara zilei de 17.04.2019, când 3 tineri au fost înjunghiați la intersecția str. Traian cu str. Radu Negru, evidențiem faptul că acel conflict a fost unul spontan, iar la fața locului, dintre forțele de ordine publică, prima dată a ajuns un polițist local care monitoriza stația bus Carrefour Traian. Menționăm totodată că locul unde a avut loc incidentul nu se regăsește în zonele de patrulare pedestră stabilite în competența Poliției Locale Vaslui, care este o forță complementarăde ordine și siguranță publică (punctul 3.1 din Anexa la H.G. nr. 196/2005, privind Strategia Ministerului Administraţiei şi Internelor de realizare a ordinii şi siguranţei publice)

 

În ceea ce privește plângerile vasluienilor care apelează dispeceratul Poliției Locale Vaslui, vă informăm că în cursul lunii aprilie 2019 au fost primite 177 sesizări (95 de la cetățeni și 82 de la diferite entități publice). Echipaje de polițiști locali au intervenit la fiecare dintre acestea, timpul de intervenție fiind între 05-15min, ocazie cu care au fost luate măsurile necesare. Până la data prezentei, nu a fost înregistrată vreo sesizare cu privire la lipsa de reacție a polițiștilor locali la plângerile formulate de către cetățenii municipiului.

 

Pe această cale, vă rugăm, totodată, să promovați recomandarea ca, atunci când locuitorii municipiului iau cunoștință de încălcări ale normelor de conviețuire socială, să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Vaslui, la nr. de telefon:0745376704, 0235315756; 0770607543.” se arata in comunicatul lui Sorinel Catana.

 

Altfel spus, primarul Pavala l-a atentionat degeaba pe Sorinel Catana sa ia masuri. Zona in care trei elevi au fost injunghiati

“Nu se regăsește în zonele de patrulare pedestră stabilite în competența Poliției Locale Vaslui”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img