joi, 18 aprilie, 2024

Politisti “de merit” la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Politia Locala Vaslui, institutie aflata in subordinea Primariei Vaslui dar si a municipalitatii, a aplicat un numar record de amenzi in anul 2015.

6.691 de sanctiuni contraventionale sub forma de amenzi si avertismente scrise pentru fapte in domeniile circulatie, comercial si ordine publica, cu o valoare de 612.902 lei.

“Din analiza noastra, se constata ca foarte multe amenzi au fost aplicate in baza Legii 61/1991 si au vizat acte de tulburare a linistii si ordinii publice si consumul de bauturi alcoolice in alte locuri decat cele special amenajate. Politistii locali au apelat si la prevederile unor hotarari ale Consiliului Local. In aceste situatii, vorbim de contraventii privind administrarea domeniului public, protejarea spatiilor verzi, salubritatea, conservarea si protectia mediului, curatenia strazilor, distrugerea sau degradarea mobilierului urban samd. Faptul ca vasluienii au incredere in eforturile Politiei Locale este ilustrat de inregistrarea la nivelul institutiei a 112 petitii (109 au fost solutionate pana la finele anului) si a nu mai putin de 890 de sesizari.

Imi face placere sa mentionez ca, pentru contributia pe care au avut-o la imbunatatirea imaginii institutiei si pentru rezultatele obtinute in activitate, cu prilejul Zilei Politiei Locale – 21 mai, opt politisti locali vasluieni au fost recompensati cu “Diploma de merit”, iar pentru indeplinirea cu profesionalism a atributiilor si misiunilor de serviciu, 11 dintre oamenii nostri au primit din partea conducerii Politiei Locale “Felicitari scrise”, a declarat primarul municipiului Vaslui.

Politia Locala Vaslui desfasoara activitati de prevenire si combatere a infractionalitatii stradale, combatere si prevenire a actelor de cersetorie, mentinerea ordinii si linistii publice dar si identificarea si dispersarea grupurilor de tineri care se aduna pe timpul noptii in parcuri sau scari de bloc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img