sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Politisti vasluieni premiati dupa ce au salvat doua persoane de la sinucidere

Distribuie:

Publicat:

Doi politisti vasluieni, premiati de Ministerul Afacerilor Interne si Inspectoratul General al Politiei Romane cu Emblema de Onoare si Placheta de Onoare dupa ce au salvat doua persoane de la sinucidere, si-au prezentat, sambata, distinctiile in cadrul unei intalniri organizate de Inspectoratul de Politie Judetean.

Agentul Stefan Partene, aflat in timpul liber, a imobilizat un barbat care incerca sa se sinucida, dupa ce a fost apelat telefonic de fiul acestuia. ‘M-am deplasat la locuinta lor si am auzit tipete in zona unui grajd. Am fortat poarta de acces, pentru ca era incuiata, iar cand am ajuns in grajd, l-am gasit pe tatal tanarului care ma apelase anterior, intr-un streang de metal, iar pe fiul sau tinandu-l. Barbatul era foarte agresiv, am reusit sa-l dau jos din streang si sa-l imobilizez. Am solicitat sprijin colegilor care erau de serviciu. (…) Consider ca mi-am facut datoria, am actionat din instinct si la fel cum am mai spus, adevaratul erou este fiul barbatului, care a stat toata ziua si a avut grija de tatal sau, dupa ce acesta a amenintat ca se sinucide’, a declarat Stefan Partene. La randul sau, agentul Marius Stoica a povestit cum a intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit intr-o familie, in care barbatul fusese agresat de sotie. El a incercat sa-i consilieze pe cei doi soti, dar femeia era foarte agitata si a fugit, cu intentia de a se arunca intr-o fantana. Politistul a reusit sa opreasca femeia de la acest gest. ‘M-am mai intalnit apoi cu familia respectiva. Dupa gestul respectiv, femeia a urmat un tratament si mi-a multumit ca i-am salvat viata’, a povestit Marius Stoica.

Seful IPJ Vaslui, Doru Gabriel Pantiru, le-a adresat celor doi agenti vasluieni felicitari pentru implicarea de care au dat dovada si pentru faptul ca au reusit sa salveze doua vieti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img