vineri, 29 martie, 2024

Politistii,alaturi de elevi,la inceputul noului an scolar

Distribuie:

Publicat:

Peste 9.000 de politisti au actionat suplimentar, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din toata tara, pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare in siguranta.

Din dispozitia Sefului Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu,astazi, 12 septembrie, 9.091 de politisti vor actiona in sistem integrat, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar.
Cei 7.134 de politisti de ordine publica, 1.028 de politisti de la rutiera, 102 de la prevenire si 827 de politisti de la alte structuri, vor fi prezenti, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din intreaga tara, pentru ca noul an scolar sa inceapa in liniste si siguranta.
Efectivele Politiei Romane sunt in teren pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice si fluidizarea traficului rutier, in special in zona unitatilor de invatamant.
Pentru Politia Romana, siguranta in scoli constituie o prioritate. Astfel, incepand de maine, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate, pentru o mai buna comunicare.
Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor.
Seful Politiei Romane a solicitat identificarea si controlarea tuturor unitatilor economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
O atentie deosebita va fi acordata activitatile educativ-preventive si de verificare a gradului de siguranta rutiera, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.
Totodata, politistii de la rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele de maxima afluire a elevilor.
De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional, politistii vor organiza  pentru elevi diferite activitati preventive-educative.
Reamintim ca, in anul de invatamant 2015-2016, in urma activitatii desfasurate de Politia Romana, in zona adiacenta unitatilor de invatamant, numarul infractiunilor a scazut cu 11,5%, fata de anul scolar precedent.
         
  Politia Romana ureaza tuturor elevilor mult succes in noul an scolar !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img