vineri, 26 aprilie, 2024

Politistii au efectuat retineri de AMPLOARE! O grupare de hoti a fost destructurata

Distribuie:

Publicat:

Cincisprezece persoane au fost retinute in urma unor perchezitii facute de politistii constanteni in mai multe judete, dupa ce timp de mai bine de un an acestea au comis peste 30 de infractiuni de furt calificat in opt judete si in Capitala,, prejudiciul fiind de aproximativ 300.000 de lei, scrie NEWS.RO. Potrivit Politiei Judetene Constanta, politistii au facut miercuri 17 perchezitii in judetele Galati, Braila si Tulcea, la persoane suspectate de constituire a unui grup infractional organizat si de furt calificat prin metoda “imprietenire – oferire produse cosmetice/detergenti”.

Anchetatorii au stabilit ca in perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017 membrii gruparii au comis 33 de furturi, in Bucuresti si in judetele Constanta, Braila, Valcea, Arges, Cluj, Brasov, Sibiu si Prahova. Conform anchetatorilor, suspectii mergeau la diverse locuinte si le spuneau proprietarilor ca au oferte pentru produse cosmetice sau detergenti. Astfel, in timp ce un membru al gruparii il tinea de vorba pe locatar, celalalt actiona si fura din locuinta bani sau bunuri de valoare, dupa care paraseau imobilul.

Prejudiciul total este de aproximativ 300.000 de lei.

In urma perchezitiilor, politistii au confiscat 150.000 de lei, 22.000 de euro,  1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum si alte bunuri. De asemenea, au fost confiscate patru autoturisme, in valoare de aproximativ 80.000 de euro. In acest dosar, 15 persoane au fost retinute si incarcerate in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Constanta, urmand sa fie duse in instanta cu propunere de arestare preventiva. Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, in care sunt cercetate 18 persoane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img