vineri, 29 martie, 2024

Politistii vasluieni,alaturi de elevi,la inceputul noului an scolar-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii au actionat astazi in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din judetul Vaslui, pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare in siguranta.

Prima zi de scoala, o zi marcata de emotia inerenta oricarui inceput, este ziua in care  politistii sunt alaturi de elevi pentru a le aminti ca vegheaza la siguranta lor, siguranta de care are nevoie fiecare cetatean.

Astfel, pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar politistii de ordine publica, de la rutiera, prevenire si de la alte structuri au actionat in sistem integrat, suplimentar fata de dispozitivul curent.

Pentru Politia Romana, siguranta in scoli constituie o prioritate. Astfel, incepand de  astazi, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate, pentru o mai buna comunicare.
 
In anul scolar 2016 – 2017, politistii vor continua derularea unor campanii si proiecte de informare a elevilor in vederea evitarii comportamentelor de risc victimal sau infractional. O atentie deosebita va fi acordata activitatilor      educativ-preventive si de verificare a gradului de siguranta rutiera.

Politistii doresc sa le fie aproape elevilor pe tot parcursul anului scolar pentru a le acorda sprijinul si indrumarea, astfel incat sa adoptate conduite in spiritul legii, demnitatii si tolerantei, a respectarii drepturilor omului.

“Precizam ca, in anul de invatamant 2015-2016, in urma activitatii desfasurate de Politia Romana, in zona adiacenta unitatilor de invatamant din judetul Vaslui, numarul infractiunilor a fost unul redus (6 fapte comise in zona adiacenta unitatilor de invatamant).”declara cei de la IPJ VASLUI

           Politia Romana ureaza tuturor elevilor mult succes in noul an scolar !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img