vineri, 19 aprilie, 2024

Politistii vasluieni au actionat pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Distribuie:

Publicat:

Marti, 8 ianuarie, politistii rutieri au desfasurat, la nivel judetean, mai multe activitati pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie cauzate de conducerea sub influenta bauturilor alcoolice .

Pe parcursul zilei de astazi, in intervalul orar 05.00-09.00, politistii rutieri au
actionat pe raza judetului Vaslui cu scopul de a depista, identifica si trage la raspundere atat conducatorii auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, dupa ce au consumat bauturi alcoolice, cat si a celor care incalca legislatia rutiera in vigoare.

Efectivele participante la aceasta actiune au fost prezente in urmatoarele intersectii: DJ 245E cu DN24 (Deleni); DJ 245A cu DN24 (Lipovat); DJ247 cu DN15D (Stefan cel Mare); DJ 245L cu DN24 (Costesti); DJ 248 cu DN15D (Buhaiesti), fiind testati cu aparatul etilotest 174 de conducatori auto. In consecinta, politistii au aplicat 7 sanctiuni la regimul circulatiei rutiere, cu o valoare totala de 5. 745 lei, si au retinut 5 permise de conducere.

Politistii rutieri atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie si, in special, a celor referitoare la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice :

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi.

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange.

Totodata, pe timpul cercetarii, permisul este retinut fara drept de circulatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img