vineri, 19 aprilie, 2024

Politistii vasluieni au aplicat peste 600 de sanctiuni contraventionale

Distribuie:

Publicat:

La  sfarsit de saptamana, politistii au constatat 23 infractiuni si au aplicat peste 600 de sanctiuni contraventionale, in valoare de circa 176.000 lei. Activitatile pe care Politia Romana le desfasoara in toata tara fac parte din actiunea ,,Sarbatori de Iarna in Siguranta!”,  prin care urmareste protejarea intereselor comerciale ale cetatenilor si mentinerea sigurantei publice, in perioada sarbatorilor de iarna.

La sfarsit de saptamana, politistii au continuat actiunile pentru mentinerea sigurantei cetatenilor in perioada sarbatorilor de iarna, intervenind atunci cand ordinea si linistea publica au fost incalcate sau au fost comise infractiuni.  

Astfel, politistii au constatat 23 infractiuni, 11 fiind fapte de natura judiciara, 2 dintre acestea au vizat incalcari ale Codului Silvic, 6 infractiuni au fost la regimul rutier, iar 4 fapte au reprezentat incalcari ale altor acte normative.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 606 sanctiuni contraventionale, dintre care 108 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, 30 pentru fapte prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, 11 la domeniul silvic si 36 la alte acte normative.

Pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 419 sanctiuni contraventionale, dintre care 114 pentru depasirea limitelor legale de viteza si 3 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune). Totodata, au fost retinute 11  permise de conducere, dintre care 3 pentru viteza si 5 pentru consum de alcool, fiind retrase si 7 de certificate de inmatriculare.

    Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 176.065 de lei.

Sarbatori de iarna in siguranta” continua si in aceasta saptamana, structurile Ministerului Afacerilor Interne ramanand mobilizate pentru a asigura un climat general de siguranta in intreaga tara.

                                                                                *   *   *
Politistii vasluieni au identificat in trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Una din aceste persoane nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. In cauza au fost intocmite dosare de cercetare penala.
             
      Politisti din cadrul Politiei orasului Negresti, efectuand serviciul de supraveghere si control al traficului rutier, l-au identificat pe raza comunei Todiresti pe B. Ionut, de 24 ani, din comuna Tibanesti, judetul Iasi care se deplasa cu autoturismul desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Testarea tanarului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politisti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, impreuna cu politisti din cadrul Politiei Locale Vaslui  au oprit pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui un autovehicul condus de C. Carmen, de 43 ani, din comuna Solesti. Deoarece aceasta emana halena alcoolica a fost testata cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat.  Femeia a fost condusa la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, politistii Serviciului Rutier Vaslui l-au identificat pe raza comunei Lipovat pe G. Vasile, de 40 ani, din comuna Lipovat, care se deplasa cu autoturismul desi anterior consumase bauturi alcoolice. Testarea barbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 7 Banca l-au oprit pe D. Adrian, de 34 ani, din comuna Banca care se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Banca, pe D.J 244. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca barbatul nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, autoturismul condus de catre acesta avea expirata valabilitatea autorizatiei provizorii de circulatie.

Politistii barladeni impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui l-au identificat in trafic pe C. Sebastian, de 40 ani, din municipiul Barlad, care se deplasa cu autoturismul pe strada Traian din municipiul Barlad. Deoarece barbatul emana halena alcoolica, politistii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, testare pe care barbatul a refuzat-o. C. Sebastian a fost condus la Spitalul municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, in urma verificarilor efectuate in baza de date privind detinatorii de permise auto, politistii au stabilit faptul ca barbatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice deoarece este cercetat pentru o infractiune la regimul circulatiei rutiere.

    In cauza au fost intocmite dosare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si refuzul de la prelevarea de mostre biologice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img