vineri, 29 martie, 2024

Ponta, despre excluderea lui Negulescu din magistratură: Pentru abuzurile şi dosarele politice cine răspunde?

Distribuie:

Publicat:

Fostul premier Victor Ponta, deputat independent, se arată contrariat faţă de faptul că nu răspunde nimeni de "toate abuzurile şi dosarele politice evidente" instrumentate de o serie de procurori, declaraţie făcută în contextul în care procurorul Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură.

Negulescu este unul dintre procurorii care au instrumentat la DNA Ploieşti dosarul "Ponta – Ghiţă – Blair".

"Sigur că sunt subiectiv legat de "Portocală" – dar am acest drept – cumnatul meu a fost arestat preventiv şi niciodată trimis în judecată, mama şi sora mea percheziţionate şi târâte la DNA Ploieşti, eu inculpat şi pus sub control judiciar pentru că am participat la o acţiune oficială a lui Tony Blair în România etc! (Că tot mănâncă borş la televizor bufonii lui Daddy cum făceam eu dosare?). Recunosc că faţă de ce alte abuzuri şi acte incredibile a comis faţă de alţii, se putea şi mai rău. Rămân însă două probleme de clarificat: 1. Pentru toate aceste abuzuri şi dosare politice evidente instrumentate de Portocală, Eva, Papici, Uncheşelu & Co cine răspunde? Cine i-a coordonat, îndrumat şi apărat? O să ne spună dl. Toader Tudorel ( n.r. ministrul Justiţiei) vreodată? 2. Ce măsuri legale cu adevărat serioase (nu bla bla în studiourile de televiziune) se iau pentru ca în viitor să nu se repete aceste abuzuri. Eu sunt jurist, am citit proiectele adoptate recent de Parlament şi vă garantez că în acest domeniu nu se schimbă ABSOLUT NIMIC. Poate pe viitor", a scris Ponta pe Facebook.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marţi, excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Decizia nu este definitivă.

Sursele citate au menţionat că decizia a fost luată în cazul a cinci dintre cele şapte abateri pentru care a fost cercetat. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img