vineri, 19 aprilie, 2024

Prefectul a prezentat bilanțul pe 2017. Vezi aici cele mai importante subiecte discutate. FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a prezentat raportul de activitate al instituţiei pe care o conduce pe anul 2017, documentul analizând fiecare compartiment al instituţiei. 

Una dintre prerogativele oferite prefectului este aceea de garant al respectării legii la nivelul judeţului. În acest sens, pe parcursul anului trecut, au fost supuse verificării legalităţii actelor 15.121 de acte administrative.
În urma acestor verificări, 405 de acte au fost declarate nelegale, iar 11 acte administrative au fost atacate în instanţa de contencios-administrativ.

În ceea ce priveşte aplicarea legilor fondului funciar, în raportul de activitate pe 2017 se precizează că au fost eliberate un număr de 22 titluri de proprietate și au fost formulate un număr de 478 răspunsuri la petiţii formulate de cetățeni.
De asemenea, au fost redactate 393 de adrese către Comisiile locale de fond funciar și 9 adrese către Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui, 1 adresă la Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui și 1 adresa DNA – Serviciul Teritorial Iași.
Tot în 2017, la Instituţia Prefectului au fost înregistrate 927 de petiţii, dintre care 438 au fost soluţionate pozitiv sau parţial pozitiv, iar 43 sunt în curs de soluţionare. Totodată, au fost primite în audienţă 210 persoane.

Un capitol al raportului de activitate pe anul trecut al Instituţiei Prefectului – judeţul Vaslui se referă la relaţiile avute cu celelalte instituţii deconcentrate, inclusiv la asigurarea legăturii între administraţia publică centrală şi cea locală. Iar în acest context amintim conferinţele de presă avute pe diverse teme, informările şi circularele trimise către primării ori alte instituţii publice. 

De asemenea, raportul face trimitere către cele 15 şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul cărora au fost aprobate 36 hotărâri pentru evaluarea pagubelor produse în localităţi vasluiene.
Anul trecut, în judeţul Vaslui au fost înregistrate peste 29 mii de cereri pentru emiterea unor paşapoarte: 16.089 pentru paşapoarte simple şi 6.653 pentru paşapoarte simple electronice temporare.
În 2017 au fost emise un număr de 15.856 permise de conducere.

Potrivit raportului de activitate, anul trecut au fost examinaţi la proba teoretică 11.294 de candidaţi care au dorit să-şi ia un permis de conducere; dintre aceştia au fost declaraţi admişi 6.039; 9.659 de candidaţi au dat şi proba practică a examenului, dar numai 5.061 au reuşit să şi intre în posesia permisului, astfel că procentul total de promovabilitate este de 52,4%.

La ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui, anul trecut au fost eliberate 13.970 de certificate de înmatriculare, 755 radieri din circulaţie a vehiculelor şi au fost eliberate un număr de 4.564 autorizaţii şi numere provizorii. De asemenea, au fost înregistrate un număr de 344 de cereri de pierdere-furt-deteriorare plăci cu numere de înmatriculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img