joi, 28 martie, 2024

Prefectura Vaslui este pregatita pentru alegerile LOCALE ce urmeaza sa se desfasoare

Distribuie:

Publicat:

Potrivit reprezenatilor Institutiei Prefectului de  Vaslui, pana la aceasta ora, la nivelul judetului, s-au luat toate masurile si activitatile se desfasoara in parametri normali.Conform oficialilor, pana la aceasta ora , a fost finalizata activitatea de instruire a presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale din judet.

 „Au fost centralizate și transmise structurilor M.A.I. dispozitiile primarilor din judetul Vaslui cu privire la locurile destinate afișajului electoral. Macheta buletinelor de vot pentru primari și consilieri locali a fost realizata și transmisa Biroului electoral de circumscriptie judeteana Vaslui, de unde urmeaza sa fie comunicata catre birourile electorale de circumscriptie. in ceea ce privește tiparirea buletinelor de vot, a fost transmisa Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale solicitarea de a asigura un necesar de 23 tone de hartie”, a declaarat prefectul judetului Vaslui, Daniel Olteanu.

La nivelul judetului Vaslui, in vederea alegerilor locale care se vor desfasura, sunt necesare aproximativ 1,3 milioane buletine de vot si 425.000 timbre. Pana pe data de 12 mai 2015, vor fi inspectate amprentele ștampilelor de control ale celor 525 de sectii de votare din judetul Vaslui, in vederea confectionarii acestora, și se va verifica exactitatea datelor inscrise pe buletinele de vot. Fata de alegerile locale precedente, cele de pe 5 iunie prezinta o noutate esentiala: presedintii de consilii judetene nu vor mai fi alesi direct, ci prin votul consilierilor judeteni, alesi, la randul lor, pe lista de partid. Dincolo de avantajul major pe care-l confera partidelor mari, modificarea mai are un efect: raman in centrul atentiei doar candidatii la functia de primar. Iar dintre acestia, sunt avantajati, evident, primarii in functie si, in cazul in care acestia nu au mai intrat in cursa, candidatii cu notorietate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img