vineri, 29 martie, 2024

Prefectura Vaslui: ”Scoala te face OM” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN si subprefectul Mircea GOLOGAN au participat la conferinta finala a proiectului ”Scoala te face OM”, derulat de Consiliul Judetean, in parteneriat cu Filiala Iasi a Fundatiei HOLT Romania,  si sustinut de Guvernul norvegian, pentru reducerea abandonului scolar in randul elevilor din ciclurile primar si gimnazial din comunele din judet.

        Au fost ajutati sa-si continue studiile peste 1.400 de elevi, din care 300 de etnie roma, cu risc crescut de abandon scolar, din cele 81 de comune ale judetului Vaslui. S-a avut in vedere atragerea celor mici la scoala, prin acordarea de rechizite, activitati educative, dar si cursuri pentru imbunatatirea abilitatilor parentale ale parintilor, iar prin alte cursuri 893 de profesorii au dobandit noi cunostinte si abilitati, 83 devenind educatori parentali.

        ”Conform statisticilor, aproape 400 de elevi vasluieni au renuntat la studii la sfarsitul anului trecut, ceea ce inseamna 1,74% din numarul total de elevi. Ei au fost incurajati si de atitudinea parintilor pentru care “cartea nu mai reprezinta o prioritate”. Pentru acestia, viitorul este sumbru: somaj, saracie sau marginalizare. Tinerii care renunta prematur la studii sunt considerati a fi cei care au terminat cel mult invatamantul gimnazial la data la care abandoneaza scoala.

Judetul nostru are nevoie de asemenea proiecte, pentru a elimina toti factorii care determina abandonul scolar, rezolvand din timp problemele care apar si oferind o a doua sansa tinerilor care regreta deciziile luate la un moment dat.

        Implicarea copiilor cu risc de abandon in diferite activitati, responsabilizarea cadrelor didactice si motivarea parintilor ca scoala este atractiva, sunt o parte din constatarile mele cu privire la acest proiect.

      Modelul promovat reprezinta un exemplu de buna practica si va felicit ca ati reusit sa mentineti in scoala peste 1.400 de elevi, iar parintii au inteles ca educatia reprezinta garantia accesului mult mai usor la un loc de munca”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img