vineri, 19 aprilie, 2024

Premiera in Romania! Teodorovici, veste-soc pentru soferi – Pretul carburantilor ar putea fi plafonat

Distribuie:

Publicat:

Preţul carburanţilor ar putea fi plafonat anul viitor, astfel încât şoferii să nu mai fie afectaţi de creşterile constante de preţ de pe piaţa carburanţilor. Ministrul de Finanţe spune că se gândeşte la o formulă legală prin care preţurile să fie fixe la pompă timp de un an, după ce se va elimina supraacciza, tocmai pentru ca românii să simtă scăderea tarifelor. De la anul, şoferii ar putea economisi câteva zeci de lei la un plin, dacă măsurile intră în vigoare, potrivit observator.tv.

„România este printre ţările cu nivel ridicat de taxare- de 50%, dacă nu mă înşel, la benzină, 48% la motorină. Deci e loc de a micşora acest nivel.”, a spus Teodorovici.

Odată cu eliminarea supraaccizei, şoferii ar economisi aproape 20 de lei la un plin de 60 de litri, faţă de costurile de acum.

Eugen Teodorovici se gândeşte şi la o fomulă prin care să plafoneze preţurile la pompă. Măsura ar fi o premieră pentru România.

„Discutăm cu cei de la Consiliul Concurenţei pentru a găsi o formulă legală ca această scădere să se regăsească în economie şi la nivelul fiecărui consumator.”, a mai spus Teodorovici.

În ciuda declaraţiei ministrului de Finanţe, cei din Consiliul Concurenţei spun că aud pentru prima dată de o astfel de propunere şi că, până acum, nu a existat nicio discuţie cu Eugen Teodorovici despre acest subiect. Totuşi, specialiştii din transporturi se aşteaptă ca instituţia să fie deschisă la o astfel de propunere.

Consiliul Concurenţei funcţionează în România pentru cetăţenii români, pentru firmele româneşti şi nicidecum pentru companiile româneşti care exportă capital în afara ţării. Şoferii plătesc, în medie, cu intra scris 70 de lei în plus pe un plin faţă de 2017, când încă se mai găseau carburanţi cu 5 lei pe litru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img