joi, 28 martie, 2024

Premierul britanic va efectua o vizita oficiala in Romania

Distribuie:

Publicat:

Premierul britanic David Cameron va face miercuri o vizita oficiala in Romania, urmand sa se intalneasca cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, si sa aiba discutii cu premierul Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos a precizat, marti, la Parlament, ca unul dintre subiectele care vor fi discutate in CE este legat de referendumul pe care Marea Britanie il pregateste, cu privire la ramanerea sau parasirea Uniunii Europene, aratand ca va aborda acesta tema la intrevederea cu premierul David Cameron.

Prezent la comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, premierul Dacian Ciolos a precizat ca un subiect care va fi discutat in Consiliul European este legat de referendumul pe care Marea Britanie il pregateste, cu privire la ramanerea sau parasirea Uniunii Europene, aratand ca va discuta aceasta tema miercuri cu premierul David Cameron, la Palatul Victoria.

“Relatia dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit al Marii Britanii, dupa cum stiti, Marea Bitanie pregateste un referendum legat de ramanerea sau parasirea Uniunii Europene si din aceasta perspectiva sunt cateva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de functionare al Uniunii Europene si in acest context dar si in contextul relatiilor bilaterale, chiar maine o sa am o intalnire cu premierul David Cameron care viziteaza si Romania inaintea acestui Consiliu”, a aratat Ciolos,  precizand ca un alt subiect posibil “care este de obicei pe agenda Consilului European” este si cel privitor la relatii externe.

Premierul David Cameron va sosi miercuri la Bucuresti, intr-o vizita oficiala. Cameron se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, insa, cel putin deocamdata, nu au fost programate declaratii de presa ale celor doi demnitari.

De asemenea, David Cameron va merge la Palatul Victoria, unde va discuta cu premierul Dacian Ciolos.

De altfel, vizita oficiala a premierului britanic are loc cu putin timp inaintea Consiliului European de iarna care are loc la Bruxelles, in perioada 17-18 decembrie, si in care se va discuta despre problema migrantilor. Saptamana trecuta, premierul britanic a facut o vizita si in Bulgaria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img