vineri, 29 martie, 2024

Premierul Orban anunta ca STS ii va supraveghea pe romanii aflati in izolare sau carantina. Pedepse maxime si spor de doi ani pentru orice infractiiune

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul şi STS dezvoltă o aplicaţie pentru supravegherea electronică a românilor aflaţi în izolare sau carantină, pentru ca persoanele care nu respectă măsurile să fie depistate mai uşor.

"Împreună cu STS punem la punct o aplicaţie care să ne permită monitorizarea mișcărilor persoanelor aflate în izolare sau carantină, astfel încât să putem ști dacă se deplasează în afara locuitei. Un astfel de soft deja există în alte țări și va ușura foarte mult misiunea poliției, jandarmeriei, DSP. Să fim cinstiți, foarte mulți dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificați dacă respectă izolarea. Unii dintre ei nu au respectat izolarea la domiciliu. Aici trebuie aplicată cu severitate maximă măsura izolării la domiciliu", a declarat Orban.

Premierul a ţinut să precizeze că starea de urgenţă permite aplicarea pedepselor maxime şi un spor de doi ani pentru orice infracţiuni.

"În starea de urgență orice infracțiune poate fi pedepsită cu maximul pedepsei și cu încă doi ani peste maximul pedepsei. Vom apela la măsuri severe. Oric

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img