vineri, 29 martie, 2024

Premierul Romaniei se intalneste astazi cu Angela Merkel la Berlin

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos va efectua, joi, o vizita oficiala la Berlin unde va avea intalniri cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu parlamentari germani, precum si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti.

Premierul Romaniei va ateriza la Berlin in jurul pranzului si va fi primit la aeroport cu garda de onoare.

De asemenea, la Bundestag, cancelarul german, Angela Merkel, il va intampina pe omologul sau roman in cadrul unui ceremonial militar, dupa care cei doi demnitari vor participa la un dejun de lucru, la Cancelaria Federala.

La finalul intrevederii, Angela Merkel si Dacian Ciolos vor sustine o conferinta de presa comuna.

Cu ocazia deplasarii sale la Berlin, prim-ministrul Romaniei va mai avea intalniri cu reprezentanti ai Grupului parlamentar de prietenie germano-roman din Bundestag, precum si cu reprezentanti ai diasporei.

“Una dintre problemele care vor fi abordate este cea a refugiatilor. Romania nu agreeaza impunerea unor cote, dar totodata doreste sa fie parte din rezolvarea problemei”, au declarat surse oficiale.

Dacian Ciolos se va deplasa la Berlin cu un aeronava privata de sapte locuri a companiei Tiriac Air si va fi insotit, printre altii, de ministrul de Externe, Lazar Comanescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img