luni, 18 martie, 2024

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, devine azi, cel mai PUTERNIC om din lume

Distribuie:

Publicat:

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, devine azi (20 ianuarie 2017) presedinte in exercitiu, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in fata Capitoliului si care este asteptata cu interes in intreaga lume lume.

La 15:30, ora Romaniei, Trump ia parte la un serviciu religios privat la biserica episcopala St. John, aflata in apropierea casei de oaspeti.

O ora mai tarziu, presedintele ales si presedintele in exercitiu, impreuna cu sotiile lor, se intalnesc la Casa Alba, de unde vor parcurge impreuna traseul catre Capitoliu.

Ceremonia de investire incepe la 19:00, ora Romaniei. Vor lua cuvantul lideri religiosi apropiati de Trump si senatorul de Missouri, Roy Blunt, care este si presedintele comitetului pentru investire. Discursurile vor fi urmate de recitaluri muzicale.

Depunerea juramantului si discursul inaugural au loc dupa aproximativ jumatate de ora. Trump va fi investit de presedintele Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite, John G. Roberts. La ceremonie vor fi folosite doua Biblii: cea a lui Abraham Lincoln si cea pe care Trump o are inca din copilarie.

Odata ce Trump devine presedinte in exercitiu, Barack si Michelle Obama isi iau ramas bun si parasesc locul unde a avut loc investirea. Pentru noul presedinte urmeaza un pranz la care sunt invitati membrii administratiei sale, precum si prieteni apropiati, apoi trecerea in revista a fortelor armate, care va avea loc la Capitoliu.

Donald Trump si Mike Pence vor lua parte apoi la parada inaugurala de pe celebra Pennsylvania Avenue. Festivitatile din ziua investirii se incheie cu balul inaugural, programat sa inceapa la 04:00, ora Romaniei.

Potrivit New York Times, vor fi, de fapt, doua baluri inaugurale ce vor avea loc la etaje diferite ale centrului Walter E. Washington. In paralel se va desfasura un bal dedicat membrilor fortelor armate. Trump va veni la fiecare dintre cele trei petreceri si va sustine, de fiecare data, un discurs.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img