joi, 25 aprilie, 2024

Presedintele CCIA VASLUI:”Atentie la cresterile salariale”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Camerei de Comert,  Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, sustine ca toate cresterile salariale trebuie sa fie foarte bine gandite si sa poata fi suportate de executiv.

Acesta a precizat ca pentru majorari salariale sustenabile, este nevoie de cresterea gradului de incasare la bugetul de stat si de noi investitii. Totodata, Ionel Constantin a subliniat necesitatea majorarii salariilor si in mediul privat, pentru a nu fi alimentate eternele discutii care exista intre salariatii de la buget si cei care lucreaza in privat.

 „Daca vorbim de o colectare de taxe si impozite de moment si nu vorbim de de ceea ce se va intampla pe termen mediu si lung, atunci masura de crestere a salariilor este pur si simplu electorala. Daca nu, atunci insemana ca lucrul este bine facut. Pe de o parte, vorbim despre colectarile facute de la populatie si agentii economici, iar pe de alta parte, trebuie sa ne raportam la investitiile facute in tara noastra, la nivel national si local. Daca la nivelul colectarilor, cel putin din cele spuse de ANAF, lucrurile par sa stea mai bine, in ceea ce priveste investitiile, nu s-a schimbat mare lucru fata de anul trecut. Cu tot respectul si cu toata intelepciunea, nu putem sa nu ne intrebam daca aceasta masura este una sustenabila. incerc sa ma pun si in locul celor care spra ca vor avea venituri mai mari si in locul celor care ofera aceste cresteri”, a declarat Ionel Constantin.

 Presedintele CCIA a precizat ca recent  anuntaa cresterea salariului minim pe ecomnomie, trebuie foarte bine calculata. „Daca nu a avut loc o consultare cu sindicatele concomitent cu reprezentantii oamenilor de afaceri, va fi un dezechilibru, iar situata va fi fara intoarcere. Se vor inteti discutiile intre salariatii de la stat si cei care lucreaza in mediul privat. In ansamblu, cresterea este una buna, dar in particular,  ea produce un dezechilibru. Este obligatoriu ca oamenii de afaceri sa se duca foarte aproape sau chiar peste salariul pe economie, iar multi nu pot face acest lucru. Oamenii de afaceri din Vaslui si nu doar ei,  nu pot sustine acum o crestere a salariilor”, a mai afirmat Constantin. Acesta a subliniat ca relaxarea fiscala care a avut loc nu a servit decat consumului; oamenii au avut posibilitatea sa se crediteze mai usor, dar numai pentru a putea supravietui si nu pentru a investi, ceea nu reprezinta un consum activ si benefic pentru economie, in ansamblul ei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img