joi, 18 aprilie, 2024

Prevenirea incendiilor, obiectivul ISU Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” Vaslui, trag un semna de alarma, cu privire la  asigurarea termica a locuintelor. 

Astfel,pentru prevenirea incendiilor care pot afecta sanatatea persoanelor si bunurile acestora, pompierii recomanda cetatenilor sa manifeste maxima prudenta la utilizarea cosurilor de fum, a sistemelor de incalzire care le asigura confortul termic si sa evite suprasolicitarea instalatiilor electrice sau improvizatiile.

Potrivit, Compartimentului Informare si relatii Publice ISU Vaslui, peste 50% dintre incendiile produse in aceasta luna au fost provocate de sistemele de incalzire / cosurile de fum, inregistrandu-se din nefericire si trei victime.

I.S.U. “Podul Inalt” Vaslui reaminteste masurile elementare ce trebuie respectate la utilizarea sistemelor de incalzire:

– verificati cu grija sobele, canalele si cosurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea sa nu prezinte fisuri care sa permita scanteilor sa incendieze materialele combustibile din apropiere

– tencuiti si spoiti cu var partea din pod a cosului de fum, in scopul sesizarii imediate a fisurilor

– curatati canalele si cosurile de fum

– amplasati pe pardoseala, in fata usii de alimentare cu combustibil, o bucata de tabla cu dimensiunile de 0,50 x 0,70 m

– nu introduceti in sobe lemne cu lungimea mai mare decat focarul, nu lasati usa de la focar deschisa si nu supraincalziti sobele

– se interzice uscarea lemnelor pe sobele metalice, uscarea rufelor pe cuptorul sobei si lasarea nesupravegheata a focului

– cenusa si jaratecul vor fi depozitate in gropi speciale si se sting cu apa

– nu lasati copiii nesupravegheati in incaperi unde sunt in functiune mijloace de incalzire.

– interzicerea supraalimentarii cu combustibil

– la aprinderea focului la aragaz sau sobe alimentate cu gaze naturale se aeriseste camera, dupa care intotdeauna se aprinde mai intai chibitrul si apoi se manevreaza robinetul de alimentare cu gaz.

Comunicatul ISU Vaslui vine la doar cateva zile dupa izbucnirea a doua incendii la locuinta, in judet.

Mai intai, pompierii militari au fost solicitati la o locuinta din Husi, unde a izbucnit un incendiu la centrala termica, cauza probabila fiind un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Ulterior, pompierii ISU au intervenit la un alt incediu la o locuinta din suburbia Rediu a municipiului Vaslui, acolo unde un cos de fum a fost neprotejat termic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img