vineri, 19 aprilie, 2024

Prezentarea adversarelor Romaniei de la Euro 2016

Distribuie:

Publicat:

Mai sunt doua luni de zile pana la startul Euro 2016. De aceasta data, Romania nu va mai lipsi de la cea mai asteptata competitie sportiva a anului. Din contra, tricolorii vor avea onoarea sa deschida aceasta editie a turneului final, intr-o partida in care vor intalni gazdele competitiei, chiar pe Stade de France.

Casele de pariuri considera ca nationala antrenata de Anghel Iordanescu pleaca cu sansa a 3-a in grupa din care mai fac parte Elvetia si Albania, pe langa echipa gazda, Franta. Chiar daca sansele de 10 la 1 indica faptul ca sansele tricolorilor de a castiga grupa sunt infime, operatorii de jocuri de noroc estimeaza ca Romania are 39% sanse sa treaca de faza grupelor.

Pariaza acum pe castigatoarea grupei si vezi cele mai bune cote de la Euro 2016!

 

Nu stii ce pariuri sa joci? Acceseaza PariuriX.com Ultimele stiri, cele mai bune avancronici si predictii de la profesionisti pentru partidele de la Euro 2016 le puteti gasi in sectiunea Campionatul European de Fotbal Euro 2016.

Sa aruncam o privire asupra situatiilor pe care le traverseaza viitoare adversare ale Romaniei din grupa de la Euro:

Franta

Nationala Cocosului Galic nu a mai jucat un meci oficial din 2014 incoace. Franta – Germania, a fost ultima partida oficiala disputata de francezi, pe care Pogba si compania au pierdut-o cu scorul de 0-1, in faza sferturilor de finala a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.

Interesant este faptul ca atat Valbuena, cat si Benzema erau titulari in respectiva partida. Deschamps a incetat sa-l convoace pe Karim, dupa ce atacantul lui Real Madrid a fost pus sub investigatie si a fost audiat de Politia franceza, datorita posibilei sale implicari in cazul santajului suferit de Valbuena, colegul sau de la nationala.

Selectionerul i-a lasat in afara lotului pe ce doi, atat in luna Noiembrie a anului trecut, atunci cand Franta a intalnit Germania si Anglia, cat si in luna martie a acestui an. Francezii au reusit sa se impuna atat in fata Olandei (scor 2-3) cat si in fata Rusiei (scor 4-2).

Deschamps a marturisit ca tine legatura cu cei doi si si-a motivat decizia de ai nu-i convoca, spunand ca psihicul celor doi nu pare sa fie pregatit pentru o revenire in lotul echipei nationale.

Totusi, Franta a dat dovada de prospetime si entuziasm in ultimele amicale, fapt pentru care, tara Cocosul Galic a devenit favorita la castigarea competitiei, egaland Germania. Ambele formatii au in acest moment o cota de 4.33 pentru un eventual triumf la Euro 2016.

Pariorii vor primi o cota de 10 la 1 daca mizeaza pe victoria tricolorilor in partida de deschidere.

Elvetia

Elvetienii au reusit sa termine preliminariile pe locul secund al grupei dominate de Anglia, castigand 7 partide si pierzand numai 3. Nationala antrenata de bosniacul Vladimir Petkovic a mai disputat 4 partide amicale dupa incheierea meciurilor de calificare, dintre care a pierdut 3.

Inler si compania s-au impus in fata vecinilor austrieci, insa nu au tinut piept unor formatii ca Slovacia, Irlanda sau Bosnia. Josip Drmic, atacantul lui Hamburg, care a inscris 4 goluri in preliminarii pentru elvetieni, s-a accidentat la mijlocul lunii martie si va rata Euro 2016.

De altfel, Rossocrociati nu au mai marcat in ultime 232 minute jucate. Capitanul Gokhan Inler nu a fost convocat la ultima actiune a nationale, deoarece fostul mijlocas al lui Napoli nu a prins nici macar 10 partide in tricoul lui Leicester City in acest sezon, iar situatia sa pare incerta.

Suporterii elvetieni isi spun sperantele in Xherdan Shaqiri, transferat in toamna trecuta de la Inter la Stoke. insa nici mijlocasul de banda nu este lipsit de probleme. Shaqiri traverseaza a 6-a accidentare in acest sezon. Fragilitatea sa poate sa-i dea mari batai de cap lui Petkovic, care il pregateste pe tanarul Breel Embolo, pentru cazul in care norocul jucatorului lui Stoke nu se va schimba.

in afara de problemele de lot, jocul elvetienilor sufera in momentul fazei de tranzitie. Contraatacurile nu functioneaza iar faza de constructie este lenta si previzibila. Toate aceste vesti nu pot fi decat imbucuratoare pentru milioanele de suporteri romani.

Romania a primit o cota de 4.25 pentru o victorie in fata Elvetiei. in acest context, casele de pariuri par sa nu se fi sesizat in ceea ce priveste forma slaba pe care o traverseaza La Nati.

Albania

Gianni De Biasi este omul-cheie din spatele performantelor reusite de albanezi in ultimii ani. Italianul in varsta de 59 de ani, care a dus-o pe Modena din Serie C in Serie A in numai 3 sezoane, a fost numit selectionerul Albaniei in luna decembrie a anului 2011.

Biasi a adus 12 jucatori la nationala, care desi aveau origini albaneze, nu detineau cetatenia pana in momentul convocarii. Etrit Berisha – portarul lui Lazio, Taulant Xhaka – inchizatorul lui Basel si Amir Abrashi, mijlocasul central de la Freiburg, sunt numai cativa dintre jucatorii adusi de italian.

Tinerii, condusi de la spate de capitanul Lorik Cana, au reusit sa califice nationala Albaniei pentru prima data in istorie la un turneu final. Totusi, o mare parte a suporterilor au fost sceptici in ceea ce-l priveste pe Biasi, care devenise a 6-lea selectioner strain. Fanii se asteptau ca italianul sa vina doar pentru a castiga niste bani si pentru a-si satisface anumite interese, promovand anumiti jucatori.

insa toate aceste lucruri au fost uitate dupa victoria din Armenia cu scorul de 0-3, care le-a asigurat calificarea albanezilor. Imediat dupa meci, la Tirana, fanii au inceput sa sarbatoreascacalificarea istorica si sa-i aduca omagii experimentatului selectioner italian.

in cele trei partide amicale disputate dupa incheierea calificarilor, Albanezii au obtinut o singura victorie, in deplasare din Luxemburg. Elevii lui Biasi au fost egalii Georgiei si au suferit o infrangere in Austria.

Chiar daca au al 5-lea cel mai scump echipament dintre cele 24 de participantele de la Euro, aceasta investitie nu ii va putea ajuta prea mult. Albanezii vor merge la Euro fara nici o presiune.

Romania este favorita in ultima partida din grupa, cu Albania, primind o cota de 1.95 pentru victorie.

PariuriX te asteapta cu sugestii de ponturi pentru toate meciurile de la Euro, oferite de  pariori cu peste 10 ani experienta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img