vineri, 29 martie, 2024

Prima reactie a lui Liviu Dragnea, dupa ce Klaus Iohannis l-a indemnat sa ii invete si pe ministri programul de guvernare

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, ca nu are de gand sa reactioneze la “provocarile” lansate de presedintele Klaus Iohannis in discursul tinut la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul Cabinet.

Dragnea a adaugat ca este deschis dialogului cu seful statului si ca respinge concepul de coabitare pentru ca acesta nu presupune un final fericit.

Liviu Dragnea a fost intrebat, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, daca se poate construi o punte intre el si presedintele tarii, daca se poate realiza o coabitare. ‘Eu nu suport acest termen, pentru ca dupa parerea mea o coabitare nu are nici un final fericit. Eu, in fiecare zi si cu orice ocazie mi-am exprimat dorinta de dialog, numai ca trebuie sa intelegem ca e nevoie de doua parti, nu ajunge o singura parte’, a spus Liviu Dragnea.

El s-a referit si la comentariile presedintelui Iohannnis de la investirrea noului guvern si a spus ca nu i-a fost usor sa nu reactioneze.

‘In ceea ce priveste atitudinea presedintelui, eu nu pot sa fac mai mult decat am facut si o sa fac in continuare. Nu mi-a fost foarte usor in seara asta sa nu reactionez. Nu am reactionat si nu am de gand sa reactionez, pentru ca oamenii nu asteapta de la noi, nu ne-au votat sa mergem la televizor sau la diverse ocazii si sa ne certam. Asteapta sa facem pentru ei lucruri bune, sa aiba o viata mai buna. De la aceasta n-o sa ma abat, indiferent de provocari’, a subliniat presedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai spus ca el si PSD vor colabora ‘fara nici un fel de rezerva’ pe proiecte cu presedintele Romaniei si ca exista cateva prioritati referitoare la interesul national.

‘Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este de fapt: care sunt componentele interesului national, care este conceptul interesului national, care este interesul national al Romaniei. Noi am trimis oameni de la partid imediat cum s-a solicitat asta vara, chiar daca nu aveam o relatie buna, la acea echipa de la Cotroceni care sa lucreze la proiectul de tara. (…) in schimb, vreau sa va spun ceva. Noi nu putem sa punem intre paranteze activitatea Guvernului sau a Parlamentului, pentru ca in fiecare zi in Romania trebuie sa se intample ceva, oamenii vor sa traiasca si astazi, vor sa aiba bani si haine si astazi, copiii au nevoie de carti si de haine si astazi, romanii au nevoie de medicamente, de educatie. Nu putem sa asteptam. in schimb, suntem deschisi la orice fel de colaborare. Chiar daca astazi in Parlament toti colegii mei au fost foarte deschisi, au facut invitatii complete la dialog, raspunsul pe care l-am primit de la opozitie este greu de repetat, este greu de caracterizat. Cu toate astea, noi mergem inainte’, a mai spus Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca noul Guvern are promisiuni complicate de indeplinit si le-a solicitat membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu sa livreze ceea ce a fost promis in campania electorala.

“Din acest moment, dumneavoastra sunteti Guvernul Romaniei. Aveti o misiune grea, aveti de indeplinit promisiuni complicate. Trebuie sa livrati ceea ce a fost promis in campania electorala. Asa imi imaginez ca dupa alegeri trebuie sa porneasca un Guvern. Campania electorala nu este doar un circ mediatic, cu toate ca si asta este, ci in campania electorala s-au facut promisiuni. De asta ati fost votati si ma adresez aici celor care sunt parlamentari si sefi in Parlament si asta trebuie sa livreze Guvernul”, a afirmat seful statului dupa ce membrii Cabinetului Sorin Grindeanu au depus juramantul de investitura.

El si-a exprimat speranta ca membrii Guvernului ii vor explica modul in care vor fi realizate unele masuri.

“Sper ca intr-o zi sa-mi explicati cum veti face in asa fel incat sa va incadrati intr-un deficit bugetar de 3%, sa cresteti salariile, sa scadeti impozitul, TVA si multe alte lucruri. Eu imi doresc sa faceti aceste chestiuni”, a spus seful statului.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat miercuri, la Palatul Cotroceni, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa-i invete pe membrii Executivului programul de guvernare.

“Domnule presedinte Dragnea, aflaram de la televizor ca sunteti singurul care cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta. Va rog eu frumos, invatati-i si pe ei”, a afirmat seful statului dupa ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Cabinetul Sorin Grindeanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img