vineri, 29 martie, 2024

Prima TARA din Uniunea Europeana care REACTIONEAZA la testele nucleare facute de Coree de Nord

Distribuie:

Publicat:

pania i-a ordonat luni ambasadorului Coreei de Nord sa paraseasca Madridul inainte de 30 septembrie, declarandu-l “persona non grata“, ca reactie la testele nucleare si lansarile de rachete efectuate de Phenian, transmite AFP.
“Astazi (luni), ambasadorul RPDC (Republica Populara Democrata Coreeana) a fost convocat, i-a fost comunicat ca este persona non grata. El va trebui sa-si incheie activitatea inainte de 30 septembrie”,a anuntat ministerul spaniol al Afacerilor Externe, pe Twitter, scrieagerpres.ro. Totodata, seful diplomatiei spaniole, Alfonso Dastis, care se afla la New York pentru a participa la Adunarea Generala ONU, a confirmat, citat de EFE, ca reprezentantul diplomatic al Phenianului, Kim Hyok Chol, a fost informat despre decizia Madridului, care este legata de testele nucleare si balistice realizate de Coreea de Nord. Conform ministrului, guvernul spaniol a ajuns la concluzia ca masura este necesara deoarece aceste programe “sunt o serioasa amenintare pentru pacea si securitatea internationala”. Dastis a subliniat ca decizia a fost luata dupa ce ambasadorul si autoritatile de la Phenian au fost avertizate in mod repetat.

Guvernul spaniol a reactionat la testele balistice ale nord-coreenilor si pe 31 august, cand ambasadorul Coreei de Nord la Madrid a fost convocat si i s-a comunicat decizia de reducere, de la trei la doi, a numarului personalului diplomatic din respectiva reprezentanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img