vineri, 19 aprilie, 2024

Primaria Vaslui duce lipsa de muncitori care sa sustina doua importante proiecte

Distribuie:

Publicat:

Pe fondul crizei tot mai acute a fortei de munca, primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, face un apel catre toti oamenii de afaceri, dar si catre autoritati si ii invita cu aceasta ocazie sa faca eforturi pentru a crea locuri de munca tinerilor, conditii de munca dar si de viata, pentru a evita exodul in strainatate.

"Lipsa fortei de munca este o problema care ne afecteaza pe toti, oameni de afaceri si autoritati locale! Primaria Vaslui are in implementare doua mari proiecte, Bazarul, unde lucreaza o firma din Cluj, si reabilitarea sistemului de apa si canalizare, cu o firma din Timisoara. Cand au venit prima data la Vaslui, reprezentantii celor doua firme mi-au cerut forta de munca inainte chiar de a da Buna ziua! De unde sa le dau, daca nici noi nu avem, aici nu mai exista! Se tot vorbeste de aducerea acasa a romanilor plecati la munca in stainatate.Intr-adevar, cu totii ne dorim acest lucru, insa, sa fim seriosi, sunt slabe sperante", a subliniat Vasile Paval.

Edilul a adus in discutie si problema calificarii fortei de munca, ocazie cu care a atras atentia celor din mediul de afaceri asupra implicarii corespunzatoare scolarizarii, pregatirii profesionale a fortei de munca.

Oficialul este de parere ca in restul tarii se organizeaza cursuri de calificare, ca exista un program de ucenicie la locul de munca, doar la Vaslui nu se stie de asa ceva. Ba mai mult, acesta a tinut sa sublinieze si faptul ca un muncitor bine calificat nu va avea un salariu minim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img