joi, 28 martie, 2024

Primariile din judet, restante cu plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati

Distribuie:

Publicat:

Lipsa banilor de la bugetul de stat si numarul persoanelor cu handicap in continua crestere,  pun primariile din judet in imposibilitatea platii restantelor catre insotitorii persoanelor cu handicap.

Autoritatile promit insa ca in perioada urmatoare sa ajunga la zi cu plata catre cei peste 2.000 de asistenti personali ai persoanelor cu handicap din judetul Vaslui.

“Au mai fost probleme generate de lipsa lichiditatilor de la bugetul de stat. Aceste sume vin de la bugetul consolidat al statului prin sectiunea transferuri. Noi suntem doar o veriga. In momentul in care nu vin aceste sume, nici noi nu le putem aloca. Dar trebuie tinut cont de faptul ca aceasta alocare a acestor sume tine insa si de planificarea primariilor. Sunt intarzieri de aproape doua luni, dar sper ca odata ce au fost aprobate toate bugetele sa se incerce o recuperare a acestor intarzieri”, au declarat autoritatile.

Faptul ca s-au inregistrat restante cu platile nu i-au determinat insa pe cei care au in grija persoanele cu dizabilitati sa ii abandoneze si au cautat pe orice cale sa le fie alaturi in continuare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img