vineri, 19 aprilie, 2024

Primarul de la Husi este nemultumit de stadiul lucrarilor de apa-canal, afirmand ca aceste lucru intarziere unele asfaltari – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan, a declarat că mai multe investiţii aflate în derulare sunt întârziate din cauza constructorilor care nu dispun de forţă de muncă.

El a precizat că proiectul privind modernizarea sistemului de apă şi canalizare, care ar fi trebuit să fie realizat în proporţie de 40 la sută, este făcut în proporţie de sub 20 la sută, lucru care duce la blocarea unui alt proiect care vizează asfaltarea a 20 de străzi, care ar fi trebuit să fie realizat anul acesta şi care nici măcar nu a putut fi demarat.

'Totul este numai şi numai din cauza constructorilor care se confruntă cu o problemă foarte grea, care se întâlneşte la nivel naţional – lipsa forţei de muncă. Firmele nu mai găsesc oameni, indiferent de ce salarii le oferă. Am avut o perioadă foarte grea din punct de vedere al salarizării care a fost în România, când agenţii economici şi factorii de decizie nu au realizat că ţinerea salariului minim pe economie undeva la 200 – 300 de euro nu va face decât să mărească migraţia forţei de muncă spre ţările din Occident, acolo unde erau salariile mai mari. (…) Port discuţii interminabile cu constructorii, stabilim termene, facem procese verbale, iar în final nu se realizează nimic. Referitor la proiectul de apă şi canalizare, voi avea o discuţie cu conducerea Aquavas pentru a stabili un nou grafic de execuţie, de care să se poată ţine constructorul, dar în acelaşi timp să nu-mi blocheze alte proiecte de investiţii', a declarat Ioan Ciupilan.

Primarul a subliniat că trebuie găsite soluţii pentru menţinerea angajaţilor în ţară, deoarece în caz contrar criza forţei de muncă se va adânci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img