vineri, 29 martie, 2024

Primarul din Pogana este incompatibil!

Distribuie:

Publicat:

40 de fosti si actuali alesi sunt in vizorul Agentiei Nationale de Integritate, care reclama starea de incompatibilitate datorata existentei conflictului de interese de natura administrativa precum si indicii privind posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii sau conflict de interese. 

Cu putin timp inaintea alegerilor locale, Agentia Nationala de Integritate aplica o lovitura dura primarului din comuna vasluiana Pogana.

Maricel Gifu
, a fost declarat in stare de incompatibilitate deoarece, dupa intrarea in functia de primar, a fost numit membru in cadrul Consiliului de administratie a Scolii Gimnaziael Nr.1 Pogana, lucru care este interzis prin lege.

Se pare ca primarul vasluian a detinut ambele functii pentru o perioada de doi ani.

“GiFU MARICEL detine incepand cu data de 25 iunie 2012 simultan cu functia de primar si calitatea de agent persoana fizica, incalcand, astfel, dispozitiile legale” , dupa cum se arata in comunicatul ANI.

Faptele comise de Maricel Gifu nu sunt grave insa toata aceasta situatie ii poate cauza probleme, cu atat mai mult daca va fi reales in functia de primar. Potrivit legii, persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii dreptului de mandat.

Daca persoana in cauza a mai ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Este bine cunoscut faptul ca la acest capitol stam foarte bine si ca si primarii din comunele Poienesti si Voinesti au fost declarati la fel de incompatibili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img