vineri, 29 martie, 2024

Primele declaratii ale Ralucai Birsan, falsul medic ginecolog: “Nu stiu cum figurez cu 9 clase. Eu doar la gradinita am fost”

Distribuie:

Publicat:

Dupa scandalul de proportii in care este implicata, iata ca au aparut si primele declaratii ale Ralucai Birsan. 

Purtatorul de cuvant al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, Teodor Boanta, a declarat, miercuri, ca diploma falsa de medic a voluntarei din Spitalul Ilfov este realizata pe baza unui original emis de ULBS, pentru un student licentiat la Jurnalistica in Sibiu: „Diploma este emisa de noi. Tanarul si-a dat licenta la noi si si-a ridicat diploma personal”, a spus Teodor Boanta.

Practic, diploma Ralucai Birsan, care a practicat medicina la Spitalul Judetean Ilfov este, de fapt, diploma lui Constantin Alin Barbu. In loc de Facultatea de Jurnalistica, scrie, insa Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti. In plus, originalul a fost emis in 2008, iar falsul are ca data 2012. De asemenea, s-au modificat durata studiilor, din 4 ani, in 6 ani, precum si datele personale. Singurele date originale au ramas, astfel, seria si numarul diplomei.

Iar acum a aparut si prima reactie a Ralucai Birsan.

„Va rog frumos sa nu mai insistati. Asta este hartuire. Aceasta este hartuire. Ca om am niste drepturi. S-a ajuns prea departe. Aceasta este hartuire. Am ajuns sa primesc mesaje de amenintare cu moartea. Ati incalcat niste legi. Doar gradinita am facut-o. Cu seriozitate, va raspund. Nu stiu cum figurez cu 9 clase. Eu doar la gradinita am fost. O zi buna! Fiecare are dreptul de a declara ce vrea. Eu nu am o obligatie fata de dumneavoastra sa va raspund. Nu sunteti organ de cercetare. Si eu pot spune ca sunt Mata Hari. Pot spune ce vreau”, a spus Raluca Birsan la „Acces Direct”.

Politistii Capitalei fac cercetari

Politistii Capitalei fac cercetari in cazul voluntarei de la Spitalul Ilfov cu diploma falsa, precizand ca un medic din cadrul unitatii spitalicesti a reclamat, in 2016, furtul halatului medical in buzunarul caruia se afla parafa medicala, in aceasta cauza fiind audiate mai multe persoane.

„Au fost audiate mai multe persoane, atat femei, cat si barbati, iar cercetarile sunt continuate de subunitatea de politie sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2”, precizeaza Politia Capitalei.

Cu privire la exercitarea fara drept a unei profesii, Sectia 9 Politie s-a sesizat din oficiu si a demarat cercetari. Ministrul Sorina Pintea a declarat ca Spitalul de Urgenta Ilfov a incheiat cu falsul medic un contract de voluntariat care nu se incadra in prevederile Legii 78, subliniind totodata ca femeia a depus o diploma de studii falsificata, urmand ca Ministerul Sanatatii sa depuna o plangere.

Sursa: cancan.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img