vineri, 29 martie, 2024

Primul roman campion mondial la lupte s-a stins din viata

Distribuie:

Publicat:

Valeriu Bularca, primul roman campion mondial la lupte, a decedat, marti, la varsta de 86 de ani, la Brasov, potrivit paginii de Facebook a Federatiei Romane de Lupte.

Valeriu Bularca s-a nascut, pe 14 februarie 1931, la Intorsura Buzaului (judetul Covasna). A inceput sa practice luptele greco-romane la CS Steagu Rosu Brasov, sub indrumarea antrenorului emerit Ion Muresan, dupa care s-a transferat la CS Dinamo Brasov.

In cariera sa a cucerit sase titluri de campion national.In data de 6 iunie 1961, Valeriu Bularca a intrat in istoria sportului romanesc, devenind primul roman campion mondial de seniori la lupte, in cadrul competitiei desfasurate la Yokohama (Japonia).

Totodata, Valeriu Bularca este primul sportiv roman care a cucerit o medalie la un Campionat Mondial de lupte pentru seniori.

In anul 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Bularca a cucerit argintul.

Dupa retragerea din activitatea competitional, Valeriu Bularca a devenit antrenor de lupte, la CS Steagu Rosu, iar pentru intreaga activitate a primit Titlul de Maestru Emerit al Sportului. 

Corpul neinsufletit al marelui campion va fi depus, miercuri, dupa ora 18,30, la Biserica Sf. Treime din Darste, in municipiul Brasov. Slujba de inmormantare va avea loc joi 9 februarie, incepand cu ora 14,30, precizeaza FRL.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img