joi, 28 martie, 2024

Probleme cu CENTRELE DE PERMANETE din judet. La STANILESTI usile stau blocate cu lacatul

Distribuie:

Publicat:

Asa numitele centre de permanenta din multe commune vasluiane care ar trebui sa functioneze in parametri normali si sa reduca numarul persoane cu cazuri mai putin grave din compartimentele de Primire Urgente ale spitalelor, functioneaza haotic si doar la cheremul medicilor care se comporta ca niste stăpâni pe plantatie. Toate acestea se resimt din reclamatiile primite la Casa de Asigurari de Sanatate Vaslui, unde oamenii relateaza faptul ca pe centrele de permanenta este pus lacatul.

Usa centrului de permanenta din comuna vasluiana Stanilesti, de exemplu, este mai mereu inchisa si niciunul dintre cei cinci medici care lucreaza aici nu se afla prin apropiere. Asta desi in weekend centrele de permanenta trebuie sa fie deschise non-stop. Cand, in cele din urma, isi face aparitia unul dintre doctori, acesta este iritat de intrebarile adresate.

 “Trebuia sa fiu la serviciu, dar am avut un incident acum, care e problema? Daca ar fi venit acum bolnavii trebuia sa fie femeia de serviciu si ma anunte”, spune asistenta centrului.

Recunoaste insa ca la sfarsitul saptamanii centrul ar trebui sa fie deschis zi si noapte.

„Nu cunosc motivele pentru care colega a plecat mai repede, nu cunosc motivele. Deci trebuia practic sa stea cineva ca sa preia garda. Eu am intarziat ca am avut un incident pe drum cu o caruta”, spune Liliana Plaier, medic primar medicina de familie.

Localnicii marturisesc ca deseori se intampla ca medicii sa nu respecte programul de lucru. “12 noaptea, dorm toti ca trenul in gara, toti”, spune un localnic.

Un altul adauga: „Se intampla sa mai fie si nevoie si ei nu sunt aici fiindca au cabinete particulare si ei mai mult bat pe cabinetele particulare decat pe interesul public. Vin aici, stau 2-3 ore si dupa aia pleaca. Cand ii cauti, nu ii gasesti.”

Iar acolo unde se intampla sa fie medicul, lipsesc dotarile. „Daca n-a avut pentru barbatul meu o fasa, doamna, o fasa din aia ca ma pune sa umblu tot satul dupa o fasa”, spune sotia unui pacient. Situatia este cunoscuta de sefii Casei de Sanatate din Vaslui, care au primit sesizari de la localnici. „Ei sunt sanctionati in cazul acesta, cum s-ar spune, ziua respectiva nu este decontata”, a declarat Simona Polak, seful CJAS Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img