vineri, 29 martie, 2024

Probleme pentru Kovesi şi foştii ei adjuncţi: Sesizare la Inspecţia Judiciară, pentru patru abateri disciplinare

Distribuie:

Publicat:

Laura Codruţa Kovesi a plecat de la DNA, însă problemele legate de exercitarea funcţiei de procuror şef încă o urmăresc. Inspecţia Judiciară a fost sesizată de fosta procuroare DNA Mariana Alexadru, în prezent consilieră a şefului DIICOT.

În anul 2014, procurorul DNA Mariana Alexandru s-a pensionat chiar când instrumenta dosarul Gala Bute – ea fiind cea care a infirmat soluţia iniţială dată în cauză. Aceasta a aflat abia acum că avea un dosar la DNA, folosit pentru a o forţa să plece la pensie. Dosarul a fost clasat pe 6 august 2018, pe motiv că faptele nu există. Mariana Alexandru, în prezent consiliera şefului DIICOT, a anunţat că va depune plângere penală împotriva celor responsabili şi va sesiza Inspecţia Judicară.

Mariana Alexandru s-a ţinut de cuvânt şi a sesizat Inspecţia Judiciară la doar o săptămână de la clasarea dosarului în care a fost achetată. Vizaţi de sesizare sunt Laura Codruţa Kovesi, procurorii Marius Iacob şi Nistor Călin, procurori şefi adjuncţi ai DNA, judectoarea Dana Tiţian, fosta consilieră a lui Kovesi, şi procurorul Iulian Păncescu, cel care a instrumentat dosarul clasat pe 6 august, precizează surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Sesizarea vizează patru abateri disciplinare prevăzute la articolul 99 al Legii 303/2004:

h) nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile;

l) imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;

m) nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente;

t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img