joi, 28 martie, 2024

Procurorii ucraineni au cercetat o nava ruseasca in portul Kherson din Marea Neagra

Distribuie:

Publicat:

Procurorii ucraineni au anunţat că au cercetat sâmbătă o navă rusească în portul Kherson din Marea Neagră, ca parte a unei anchete privind o livrare ilegală de combustibil în Crimeea, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Procurorii au transmis duminică într-o declarație că nava, denumită Maria, livrase combustibil în Crimeea în 2015 și efectuează acum cercetări în legătură cu acea livrare.

"Procuratura … efectuează o percheziție în Kherson pe nava Maria, care este suspectată de produse petroliere de contrabandă", au declarat procurorii într-un comunicat.

„În iunie 2015, aceeași navă, dar sub numele Vilga, a furnizat combustibil unităților flotei rusești din Marea Neagră din Sevastopol”, au adăugat procurorii.

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au tensionat după anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea în 2014 și susținerea ei pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Legea ucraineană prevede că este ilegală intrarea în apele teritoriale ale Crimeei fără permisiunea autorităților de la Kiev.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img