vineri, 29 martie, 2024

”Procurorul lui Iohannis” revine la Timisoara

Distribuie:

Publicat:

Procurorul Cristian Lazar are un trecut aradean, iar acum revine la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara de la Parchetul General.

Numele procurorului Cristian Lazar a fost scris des in mass media in ultima perioada.

Prima data, cand si-a depus candidatura pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie, iar a doua oara cand, in dosarul de candidat al procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, „a aparut” o ordonanta de clasare data de procurorul Cristian A. Lazar, creandu-se astfel o confuzie si o dezbatere continua cu privire la modul in care un act emis de un procuror a ajuns in dosarul de candidatura al altui procuror.

Cristian Lazar a actionat in cadrul Sectiei Penale din Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, conducand mai multe anchete ce vizau infractiuni cu violenta. Crime, talharii, tentative de omor, toate au trecut prin mana lui. Dupa aproximativ doi ani de activitate in Arad, Cristian Lazar a avansat, transferandu-se la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara (CAT). Si aici a facut treaba buna, dovada stand faptul ca, dupa cativa ani, in 2015, a ajuns procuror-sef adjunct chiar in cadrul Parchetului General, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Inapoi la Parchetul CAT

La sfarsitul anului, mandatul procurorului Cristian Lazar la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie inceteaza.

Astfel, magistratul a formulat o cerere catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin care solicita ca, la momentul incetarii mandatului functiei de conducere pe care o exercita in prezent, sa isi continue activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

De altfel, la incetarea mandatului functiei de conducere, procurorii pot fie ocupa o alta functie de conducere la acelasi parchet, in conditiile legii, fie revin pe functii de executie la parchetele pe care le-au condus sau de unde provin, iar solicitarea trebuie formulata cu cel putin 6 luni inainte de incetarea mandatului functiei de conducere.

„Prin vot direct si secret, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara (unitate de parchet de la care provine) a domnului procuror Lazar Aurel Cristian, dupa incetarea mandatului in functie de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 17 decembrie”, se arata intr-o hotarare a CSM, scrie aradon.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img