marți, 16 aprilie, 2024

Producatorul Nurofen, obligat sa retraga pastilele din magazine. Cum erau inselati clientii sa cumpere produse mai scumpe

Distribuie:

Publicat:

Gigantul producator de medicamente Reckitt Benckiser a fost obligat, luni, de o instanta din Australia, sa retraga de la vanzare cateva dintre medicamentele Nurofen, dupa ce s-a descoperit ca ii pacaleste pe clienti.

Compania a recunoscut ca vinde produse identice, dar impachetate diferit, sub ideea ca fiecare trateaza cate o durere anume, avand preturi duble fata de pastilele clasice pentru dureri, scrie The Guardian.

“Am stiut de ani de zile ca toate sunt la fel. Am sfatuit clientii nostri sa cumpere analgezicele clasice, care sunt mai ieftine”, a declarat un farmacist din Sydney pentru Reuters.

Conform deciziei instantei, compania RB a indus in eroare clientii cu pastilele Nurofen pentru dureri de spate, dureri de menstruatie si migrene, si are la dispozitie 3 luni sa retraga produsele de la vanzare. Toate contin acelasi ingredient activ, si anume 342 de miligrabe pe ibuprofen lizinat, sustin magistratii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img