joi, 28 martie, 2024

Prognoza ANM. Cod galben de ninsori şi viscol la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 22 – 11 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: viscol, strat consistent de zăpadă
Zone afectate: județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași

      În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENI!

Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img