joi, 28 martie, 2024

Prognoza meteo, 28 februarie, pentru toata tara. Ger cumplit!

Distribuie:

Publicat:

Prognoza METEO, 28 februarie. In ultimele zile ale lunii februarie si la inceput de martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, in toate regiunile.

Meteorologii au extins codul portocaliu de viscol si ninsori pana la 1 Martie. Valul de frig va cuprinde treptat toata tara si va fi in intensificare, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada din an.

Va fi ger dimineata si noaptea, in toate regiunile. In cele extracarpatice, pe arii restranse, se vor inregistra temperaturi scazute si pe parcursul zilei. Va ninge moderat cantitativ in Dobrogea, Muntenia, jumãtatea de sud a Moldovei si local in Oltenia.

In Sud si Sud-Est vom avea parte de ninsoare usoara, iar temperaturile vor porni de la -12° C si vor ajunge la -9° C.

La munte vom avea parte de ninsoare usoara, iar temperaturile vor porni de la -14° C, in Miercurea Ciuc si vor ajunge la -11° C, in Ramnicu Valcea. 

In restul teritoriului va fi ninsoare usoara, insa temperaturile vor continua sa fie sub zero grade.

Va fi vant cu unele intensificãri sud-estul teritoriului, unde ninsoarea va fi temporar viscolitã. Maximele vor fi cuprinse intre -12 si -2 grade, iar cele minime, in general, intre -21 si -11 grade.

Prognoza METEO, 28 februarie, in Bucuresti

Valul de frig va persista si va fi ger in cea mai mare parte a intervalului, in intensificare noaptea, cand temperatura va cobori pana la -15…-14 grade, mai scazuta pana in jur de -18 grade la periferie; maxima termica nu va depasi -7…-6 grade. In cursul zilei va continua sa ninga, moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zapada in general de 6 … 8 cm, iar vantul va sufla in general moderat, cu unele intensificari in prima parte a zilei cand rafalele vor mai atinge 40…45 km/h, spulberand si viscolind zapada.

Dupa-amiaza vantul va slabi semnificativ in intensitate, dar va continua sa ninga pana la inceputul noptii. Grosimea totala a stratului de zapada, cand va inceta ninsoarea, va fi in medie de 20…35 cm.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img