joi, 28 martie, 2024

Prognoza METEO pentru duminica, 18 martie: Vremea va intra intr-un proces de racire accentuata

Distribuie:

Publicat:

Duminica, 18 martie, vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, iar precipitatiile se vor  transforma in lapovita si ninsoare inclusiv in zonele mai joase de relief. Un aer polar se va resimti pe intreg teritoriul mai ales in a doua marte a zilei. Informatiile meteo negative vor continua si in saptamana urmatoare.

Incepand de duminica, Romania intra intr-un proces de racire a vremii, iar temperaturile vor scadea treptat pana marti, 20 martie.

Un aer polar va cuprinde toata tara, iar temperaturile vor scadea brusc, ajungand la minime de 4 grade Celsius. Vor cadea precipitatii predominant sub forma de lapovita si ninsoare, insotite si de vant.

Cum ne va afecta aerul polar

La munte va ninge abundent si se va forma un strat de zapada considerabil. 

Prognoza METEO pe regiuni

In Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zapada. In Muntenia si in cea mai mare parte a Transilvaniei, la inceput va ploua, apoi vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vor fi conditii de polei. In Oltenia si in Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp, potrivit ANM.

Vantul va avea intensificari in majoritatea zonelor, mai sustinute in est si in sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum si la munte, unde rafalele vor depasi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.        

Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img