vineri, 19 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, nord-vestul Moldovei si vestul Munteniei instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20…25 l/mp si punctiform 50…60 l/mp. Exceptie vor face regiunile estice si sud-estice, unde se va mentine vremea calduroasa, local caniculara si disconfortul ridicat, cu atingerea si depasirea pragului de 80 de unitati al indicelui temperatura-umezeala (ITU), iar instabilitatea atmosferica se va manifesta pe spatii mai restranse in a doua parte a zilei si in prima parte a noptii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22…23 de grade in Dealurile de Vest si 35 de grade, izolat mai ridicate in estul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa intre 11 si 20 de grade, mai ridicate pe litoral, pana la 21…22 de grade.
Miercuri, valorile termice vor marca o scadere usoara fata de ziua precedenta si in regiunile estice si sud-estice, insa vremea va fi local calduroasa in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 25 si 33 de grade, iar cele minime intre 10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, ziua in regiunile nordice si nord-estice si in zonele de munte, iar noaptea si in rest, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe suprafete mici vor fi caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate.
Joi, vremea va fi in general instabila si se va raci, indeosebi in regiunile central-sud-vestice si sudice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in special in centrul, sudul si estul tarii precum si in zonele montane si submontane, unde vor fi perioade de timp in care se vor semnala averse torentiale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, posibil cu aspect de vijelie. Pe spatii mici se vor acumula cantitati de apa insemnate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 30 de grade, iar cele minime intre 11 si 22 de grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului si a Deltei Dunarii.
Vineri, vremea se va mentine in general instabila in nordul, centrul, estul si sud-estul tarii, unde temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, posibile descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene isi vor face aparitia doar pe spatii mici si la intensitati mai reduse. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 30 de grade, iar cele minime in general intre 12 si 20 de grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img