vineri, 29 martie, 2024

Proiectul secret al lui Jeff Bezos pentru colonizarea spatiului – FOTO

Distribuie:

Publicat:

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a prezentat recent proiectul la care compania sa lucreaza in secret pentru a trimite oamenii inapoi pe Luna.

Omul de afaceri nu are in plan doar un vehicul care sa transporte persoane pana pe satelitul natural al Pamantului, ci a pus la punct o intreaga strategie pentru ca fiintele umane sa poata ramane in spatiu. Si nu doar pe Luna, ci in adevarate colonii cosmice.

Fondatorul Blue Origin a vorbit despre habitate care pot sustine orase intregi, zone pentru practicarea agriculturii si chiar parcuri nationale… in spatiu, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Bezos crede ca, desi lumea este sceptica in acest moment, solutia propusa de el va fi alternativa fireasca la o planeta care se deterioreaza din ce in ce mai mult si ale carei resurse scad pe zi ce trece.

Habitatele aduc aminte de filmul SF „Interstellar”, ar putea fi construite suficient de aproape de Pamant pentru a le permite oamenilor sa calatoreasca inapoi pe planeta noastra si ar putea gazdui peste un milion de persoane fiecare. Potrivit afaceristului, constructiile artificiale ar avea tot timpul un „climat ideal”.

„Avem ocazia sa alegem, ne dorim blocaje si rationalizare sau ne dorim dinamism si evolutie”, s-a intrebat retoric Jeff Bezos. „Daca iesim in sistemul nostru solar, putem avea acolo un trilion de oameni, ceea ce inseamna ca am descoperi, poate, 1000 de Mozart si 1000 de Einstein. Ar fi o civilizatie incredibila”.

Orasele din spatiu ar putea reproduce metropole pamantene sau ar putea fi unele cu totul noi, inclusiv cu un tip de arhitectura pe masura. Constructiile vor fi in siguranta, pentru ca acolo nu ar exista nici ploaie, nici furtuni, nici cutremure, a mai notat Bezos.

„Vor fi minunate, oamenii isi vor dori sa traiasca acolo. Si vor fi aproape de Pamant, in asa fel incat s-ar putea intoarce. Ceea ce este important, pentru ca vor vrea sa vina inapoi, nu vor fi dispusi sa paraseasca planeta pentru totdeauna”, a explicat cel mai bogat om din lume. Acesta a mai precizat si ca o calatorie intre doua astfel de colonii va fi „ca o excursie de o zi”.

„Va dura mult timp, este o viziune uriasa. Pretul pe care trebuie sa-l platim in acest moment pentru a putea face lucruri interesante in spatiu este mult prea mare”, a mai spus seful Amazon.

Ideea in sine nu este una noua si nu ii apartine lui Bezos, aceasta fiind avansata mai intai in anii 1970 de un fost profesor al omului de afaceri, O’Neil, ale carui habitate ar fi trebuit sa descrie in spatiu un fel de miscare de rotatie pentru a construi o gravitatie artificiala bazata pe forta centrifuga.

In cadrul aceluiasi eveniment, Bezos a aratat publicului si vehiculul care va incepe sa duca oameni pe Luna – Blue Moon. Acesta ar urma sa plece in prima sa calatorie in 2024.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img