vineri, 19 aprilie, 2024

Promenada inimilor. Clubul Rotary a pus inimile in miscare

Distribuie:

Publicat:

Clubul Rotary Vaslui împreună cu Forumul Național de Prevenție și Fundatia Română a Inimii, continuă și în 2015, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce si-a propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan
Gaiţă – membru in Consiliul de Conducere al World Heart Federation.

Traseul din orasul Vaslui a avut o lungime de cca 4 km, începând de la Liceul Mihail Kogalniceanu pana in Copou si retur.

Lansarea traseului a avut loc sambata, prin organizarea unui cros, la care au fost invitați toții locuitorii oraşului Vaslui.

„În numele Fundatiei Române a Inimii, a Societãtii Române de Cardiologie si a Forumului National de Preventie, al Clubului Rotary Vaslui, fac un apel la cetãtenii municipiului Vaslui, indiferent de vârstã, de a participa la acest proiect, <<Promenada inimilor>>, ce are scopul încurajãrii cetãtenilor de toate vârstele sã meargã pe jos, pentru a-si mentine sãnãtatea. În afara plãcerii simplei plimbãri, miscarea este beneficã pentru organism, astfel cã, indiferent de vârstã, cu totii avem de beneficiat în urma unei
plimbãri zilnice.” –presedinte Rotary Club, Liliana Florea

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img