joi, 28 martie, 2024

Protectia Copilului il VERIFICA pe Nicusor Dan daca a fost cu copilul la protest

Distribuie:

Publicat:

Surse guvernamentale sustin ca Autoritatea Nationala Pentru Protectia Drepturilor Copilului nu va investiga sau amenda parintii care au fost cu copiii la proteste, intrucat nu exista sesizari nominale. Singura exceptie este Nicusor Dan, despre care ar fi intrebat presa nominal, astfel incat Protectia Copilului a trebuit sa se sesizeze din oficiu.

Dupa ce au aparut relatari despre plangeri facute la Autoritatea Nationala Pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) in legatura cu prezenta copiilor la protestele impotriva OUG 13 din tara, surse guvernamentale au declarat, pentru ECONOMICA.NET, faptul ca aceste plangeri nu pot fi verificate, intrucat nu exista decat o singura plangere nominala, impotriva lui Nicusor Dan.
“Nimeni nu se va duce dupa oameni sa ii intrebe daca si-au dus copilul la protest. Au venit sesizari din partea presei pe legea 544/2001 (privind liberul acces la informatiile de interes public – n.r.) si a trebuit sa raspundem. Legal, nu are cum Protectia Copilului sa se duca dupa cazuri nenominale. Un singur caz a fost nominalizat, si este cel al lui Nicusor Dan. Este singura sesizare nominala si, ca institutie, dupa lege, trebuie sa ne sesizam”, au spus surse din Guvern, contactate de jurnalistii Economica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img