vineri, 29 martie, 2024

PROTEST al sindicalistilor din politie! De ce sunt nemultumiti politistii

Distribuie:

Publicat:

Sindicatele din politie UNIPOL, Diamantul si SNAP organizeaza joi o actiune de protest, scopul fiind abrogarea prevederilor OUG 9/2017 privind unele masuri bugetare in anul 2017, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative. 

Protestul Sindicatului National al Agentilor de Politie a inceput la ora 10.00, in fata sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde s-au adunat aproximativ 1.000 de politisti din Bucuresti si din mai multe judete. Alti aproximativ 200 de manifestanti de la Sindicatului Politistilor Europeni Europol.protesteaza la sediul Ministerului Muncii, anunta news.ro.

Politisti din mai multe judete ale Transilvaniei protesteaza joi in fata Prefecturii Cluj pentru neaplicarea corespunzatoare a HG 1/2017, care prevede ca salariul minim garantat in plata sa fie de 1.450 de lei. 

Potrivit liderului de sindicat Constantin Mandache, de la intrarea in vigoare a legii, agentii mai tineri au primit salariul corespunzator, insa cei mai in varsta, cu 10-20 de ani vechime, nu au primit nicio marire de salariu. Liderul de sindicat a explicat ca in alte institutii bugetare au existat asemenea cresteri, la tot personalul, astfel ca se doreste ca si politistii sa primeasca maririle salariale considerate oportune. 

Noi am fost la masa negocierilor la Ministerul Muncii, sindicatele din MAI, in 6 martie, si acolo ne-au mintit ca se aplica. In loc de 600 de lei salariul de referinta ramas la nivelul anului 2009, se va schimba si va fi 1.450. La unii dintre colegi, cei tineri, s-a aplicat aceasta metoda, la cei mai in varsta, cu 20 de ani vechime, nu s-a cunoscut nimic la salariu. Daca a crescut salariul minim brut pe economie trebuie sa se aplice si politistilor, ceea ce nu s-a intamplat. In celelalte institutii bugetare s-a aplicat, dar asta nu ne intereseaza pe noi, fiecare suntem cu familia sa ocupationala. Vrem ca tuturor politistilor din Romania sa ni se aplice HG nr. 1/2017″, a spus Constantin Mandache. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img